Paylaş
- 18B
- 200
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet yumurta
400 g toz şeker
100 g ayçiçek yağı
220 g un
90 g kakao tozu
4 g kabartma tozu
4 g karbonat
2 g tuz
250 ml sıcak su
Chocolate Mousse için:
275 g Callebaut Chocolate 811
350 g süt kreması
5 g taze çekilmiş kahve
Nasıl Yapılır?
- 1Kek için; yumurtaları ve şekeri mikserle 5 dakika çırparak kabartın. Sıvı yağ ve yoğurdu ekleyerek karıştırın.
- 2Un, kabartma tozu, karbonat, tuz ve kakao'yu eleyerek karışıma ilave edin.
- 3En son sıcak suyu ilave edin. Karışımı iki fırın tepsisine paylaştırın. 170 derecede 14-18 dk. pişirin.
- 4Chocolate mousse için; sütü kaynatın, kahveyi ekleyerek üzerini kapatın. 10 dakika kadar dinlendirin.
- 5Dinlenen karışımı tekrar ısıtın ve derin bir kasenin içerisine aldığınız Callebaut 811'in üzerine boşaltın.
- 6Çırpma teli ile karıştırarak çikolataların tamamının erimesini sağlayın.
- 7Süt kremasını çırpma teli ile çırparak kabartın.
- 8Çırpılmış süt kremasını çikolatalı karışıma ekleyerek spatula ile karıştırın.
- 9Pastanın hazırlanışı için; pişen ve soğuyan keki pasta kalıbınızla kesin.
- 10Kalıbın içerisine sırasıyle kek ve çikolatalı mus hazırlığını kullanarak kalıbınızı doldurun.
- 11Buzdolabında en az 2 saat dinlendirin.
- 12Artan kek parçalarını ufalayarak kek kırıntıları hazırlayın.
- 13Kalıptan çıkardığınız pastanın kenarlarını spatula ile düzelttikten sonra kek kırıntıları serpiştirerek pastanızı kaplayın.
- 14Dilimleyerek servis edin.
Püf Noktası
16 cm'lik kalıp uygundur.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.


Yeşim Erol
Barry Callebaut Turkey - Head of Chocolate Academy
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?