Tarif

Bol Çikolatalı Tart Tarifi

Üç farklı çeşit çikolatayla harikalar yarattık! Pratik bol çikolatalı tart nasıl yapılır? 😍🍫
70 Dakika
6-8 Kişilik
Tart Tarifleri
Tencere, Fırın, Dondurma
Bol Çikolatalı Tart Tarifi
Paylaş
  • 23B
  • 333
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
190 g un
5 g vanilya
20 g toz fındık
60 g pudra şekeri
50 g Pınar Tereyağı
Pınar
50 g margarin
Beyaz Çikolatalı Ganaj için:
150 ml Pınar Krema
Pınar
150 g beyaz çikolata
Sütlü Çikolatalı Ganaj için:
150 g sütlü çikolata
150 ml Pınar Krema
Pınar
Bitter Çikolatalı Ganaj için:
150 g bitter çikolata
150 ml Pınar Krema
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Tart hamuru için; un, vanilya, toz fındık, pudra şekeri, tereyağı ve margarini bir hamur karıştırma kabında birleştirip iyice yoğurun. Streç filme sarılı olarak buzdolabında yaklaşık 30 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru bir santimden biraz daha kalın açıp tart kalıbına yerleştirin. Kenarlarını kesip düzeltin. Üzerine fırın kağıdı serin ve ağırlık olarak bakliyatlar serpiştirin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Fırın kağıdını ve bakliyatları üzerinden alın. Hamur kabarmışsa kaşığın sırtıyla bastırın ve soğutmaya bırakın.
  • Beyaz çikolatalı ganaj için; Bir tencerede kremayı kaynayana kadar ısıtıp ocaktan alın. Beyaz çikolatayı doğrayın ve kremaya ekleyin, sürekli karıştırarak soğutun. Soğumuş olan tart hamurunun üzerine dökün. Derin dondurucuda çikolata donanan kadar bekletin.
  • Sütlü çikolatalı ganaj için; Sütlü çikolatayı doğrayın. Bir tencerede kremayı kaynayana kadar ısıtıp ocaktan alın. Doğradığınız çikolatayı kremaya ekleyin ve iyice karıştırın. Dondurucudan tartı çıkartın ve beyaz çikolatanın üzerine gezdirerek dökün. Tekrar dondurucuya alıp çikolata katılaşana kadar bekletin.
  • Bitter çikolatalı ganaj için; Bitter çikolatayı doğrayın. Bir tencerede kremayı kaynayana kadar ısıtıp ocaktan alın. Doğradığınız bitter çikolatayı ilave edip karıştırın. Biraz soğuduktan sonra dondurucudan tartı çıkarıp bitter çikolatalı ganajı tartın üzerine dökün. Tekrar dondurucuya alıp iyice dondurun.
  • Dilimleyerek servis edin.

Püf Noktası

*Standart boy tart kalıbı kullanabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pasta Tarifleri Tarifleri

İlhami Suat Aslan
İlhami Suat Aslan
Alfa Pastacılık Yağları Demo Şefi
Cassata al Forno Tarifi
75 Dakika
6-8 Kişilik
9B Görüntüleme
Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Yeşil Elmalı Peynirli Kiş Tarifi
13B Görüntüleme
Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Bal Kabaklı Tart Tarifi
70 Dakika
6-8 Kişilik
20B Görüntüleme

Yorumlar (4)

Zeynep Zeynep
· 15.10.2020

Ellerinize kollarınıza sağlık. Malzemeleri bardak ölçüsünde verme şansın olsa çok mutlu oluruz.

Uzman Özden Yılmaz bu yorumu beğendi
Özden Yılmaz
· 18.10.2020

Merhaba Zeynep, maalesef böyle bir şansımız yok. Profesyonel mutfaklarda tamamen doğru sonuçlar alabilmek için reçetelerimizi böyle oluşturup yazıyoruz. Ben bunun için sizlere bir mutfak tartısı edinmenizi öneriyorum, çok daha rahat edeceğinizden hiç şüphem yok. 🙏🤩

Serdar Çakıl
· 06.06.2022

Pasta tarifleri için teşekkürler ediyorum 🙏🙏

Uzman Özden Yılmaz bu yorumu beğendi
Özden Yılmaz
· 06.06.2022

Takipte kaldığınız için ben teşekkür ederim 😊