- Tarifler
- Pasta Tarifleri
- Tart Tarifleri
- Erikli Pratik Tart Tarifi
Tarif
Erikli Pratik Tart Tarifi
Mürdüm erikli enfes tart tarifi: Tart hamuru nasıl yapılır? Erikli pratik tart yapmanın püf noktaları nelerdir? İşte detaylar...
40 Dakika
4-6 Kişilik
Tart Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 16B
- 137
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
350 g un
55 g toz fındık
125 g pudra şekeri
7 adet mürdüm eriği
1 adet yumurta beyazı
30 g toz şeker
Üzeri için:
40 g pudra şekeri
Nasıl Yapılır?
- 1Hamuru için; un, toz fındık, pudra şekeri ve oda sıcaklığındaki tereyağını bir kapta yoğurun. Çok yumuşak bir hamur olursa 30 gr azar azar un serperek yoğurmaya devam edin.
- 2Pürüzsüz kıvam alan hamuru tezgaha alın ve dikdörtgen şeklinde açın.
- 3Hamurun dört köşesinden de aynı boyutlarda kare parçalar kesip atın.
- 4Erikleri ikiye bölün, çekirdeklerini çıkartın ve elma dilimi şeklinde dilimleyin.
- 5Erik dilimlerini kenarları boş kalacak şekilde hamurun üzerine dizin. Tüm kenarları içe doğru katlayın.
- 6Üzerine fırça yardımıyla yumurta beyazı sürün ve toz şeker serpin.
- 7180°C fırında yaklaşık 15-20 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
- 8Fırından çıkardıktan sonra tartınızı dinlendirin. Ardından üzerine bolca pudra şekeri serpin.
- 9Soğuduktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Pasta Tarifleri
Yorumlar (4)
Şefim şeftali kullansak herhangi bir işleme gerek var mı
Uzman Özden Yılmaz bu yorumu beğendi