Kısık Ateş
Tarif

Erikli Pratik Tart Tarifi

Mürdüm erikli enfes tart tarifi: Tart hamuru nasıl yapılır? Erikli pratik tart yapmanın püf noktaları nelerdir? İşte detaylar...
40 Dakika
4-6 Kişilik
Tart Tarifleri
Fırın
Erikli Pratik Tart Tarifi
Paylaş
  • 15B
  • 135
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
350 g un
55 g toz fındık
125 g pudra şekeri
240 g Pınar Tereyağı
Pınar
7 adet mürdüm eriği
1 adet yumurta beyazı
30 g toz şeker
Üzeri için:
40 g pudra şekeri

Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için; un, toz fındık, pudra şekeri ve oda sıcaklığındaki tereyağını bir kapta yoğurun. Çok yumuşak bir hamur olursa 30 gr azar azar un serperek yoğurmaya devam edin.
  • Pürüzsüz kıvam alan hamuru tezgaha alın ve dikdörtgen şeklinde açın.
  • Hamurun dört köşesinden de aynı boyutlarda kare parçalar kesip atın.
  • Erikleri ikiye bölün, çekirdeklerini çıkartın ve elma dilimi şeklinde dilimleyin.
  • Erik dilimlerini kenarları boş kalacak şekilde hamurun üzerine dizin. Tüm kenarları içe doğru katlayın.
  • Üzerine fırça yardımıyla yumurta beyazı sürün ve toz şeker serpin.
  • 180°C fırında yaklaşık 15-20 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıkardıktan sonra tartınızı dinlendirin. Ardından üzerine bolca pudra şekeri serpin.
  • Soğuduktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pasta Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Armutlu Galette Tarifi
60 Dakika
2-4 Kişilik
14B Görüntüleme
Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Yeşil Elmalı Peynirli Kiş Tarifi
14B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Bal Kabaklı Pie Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
13B Görüntüleme

Yorumlar (4)

ErgünKorkmaz
· 11.07.2020

Şefim şeftali kullansak herhangi bir işleme gerek var mı

Uzman Özden Yılmaz bu yorumu beğendi
Özden Yılmaz
· 13.07.2020

Merhaba, şeftalinin cinsine göre değişir. Sulu bir şeftali pişme işlemi sırasında hamuru ıslatır. Bunu da istemeyiz. Sert bir şeftali veya nektarini extra işleme gerek kalmadan kullanabilirsiniz. Kolay gelsin :)

MünevverTimurhan
· 10.10.2020

Şefim gram değilde daha pratik ölümleriniz mevcutmu..

Uzman Özden Yılmaz bu yorumu beğendi
Özden Yılmaz
· 11.10.2020

Merhaba, malzeme listesinin altında yer alan 'ölçü birimleri dönüştürme tablosu'ndan yararlanabilirsin.