Paylaş
- 14B
- 135
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
350 g un
55 g toz fındık
125 g pudra şekeri
7 adet mürdüm eriği
1 adet yumurta beyazı
30 g toz şeker
Üzeri için:
40 g pudra şekeri
Nasıl Yapılır?
- 1Hamuru için; un, toz fındık, pudra şekeri ve oda sıcaklığındaki tereyağını bir kapta yoğurun. Çok yumuşak bir hamur olursa 30 gr azar azar un serperek yoğurmaya devam edin.
- 2Pürüzsüz kıvam alan hamuru tezgaha alın ve dikdörtgen şeklinde açın.
- 3Hamurun dört köşesinden de aynı boyutlarda kare parçalar kesip atın.
- 4Erikleri ikiye bölün, çekirdeklerini çıkartın ve elma dilimi şeklinde dilimleyin.
- 5Erik dilimlerini kenarları boş kalacak şekilde hamurun üzerine dizin. Tüm kenarları içe doğru katlayın.
- 6Üzerine fırça yardımıyla yumurta beyazı sürün ve toz şeker serpin.
- 7180°C fırında yaklaşık 15-20 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
- 8Fırından çıkardıktan sonra tartınızı dinlendirin. Ardından üzerine bolca pudra şekeri serpin.
- 9Soğuduktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.


Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Pasta Tarifleri
Yorumlar (4)
Şefim şeftali kullansak herhangi bir işleme gerek var mı
Uzman Özden Yılmaz bu yorumu beğendi