- Tarifler
- Pilav ve Rissotto Tarifleri
- Bulgur Pilavı Tarifi
Tarif
Bulgur Pilavı Tarifi
Klasik bulgur pilavı tarifi nasıl yapılır? Tam kıvamında bulgur pilavı yapmanın püf noktaları için tarif videomuzu mutlaka izleyin.
40 Dakika
4-6 Kişilik
Pilav ve Rissotto Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 512B
- 126
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
10 ml zeytinyağı
1 adet kuru soğan
1-2 diş sarımsak
300 g pilavlık bulgur
30 g domates salçası
3 adet rendelenmiş domates
pul biber
tuz
karabiber
kuru nane
kuru kekik
600-650 ml sıcak et suyu
Nasıl Yapılır?
- 1Bulguru güzelce yıkayıp süzün.
- 2Bir tencerede tereyağı ve zeytinyağını ısıtın, kıyılmış soğan ve sarımsakları pembeleşene kadar kavurun.
- 3Soğanlar iyice yumuşayınca içine bulguru ekleyin ve sebzelerle beraber kavurun.
- 4Bulgurlar tavanın dibine yapışmaya başladığında salçayı ekleyip kokusu gidene kadar kavurun, ardından rendelenmiş domatesleri ekleyin.
- 5Pul biber, tuz, karabiber, kuru nane ve kekikle lezzetlendirdikten sonra sıcak et suyunu bulgura ekleyin ve kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin.
- 6Üstü göz göz olunca ocaktan alın, kapağının altına kağıt havlu yerleştirip 5-10 dakika demlendirin.
- 7Hazır olan bulgur pilavını sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.
Püf Noktası
*Tarif videomuzu, Kısık Ateş Tv YouTube kanalımızdan izleyebilirsiniz.
*Sade bulgur pilavı için domates ve salçayı çıkarın.
*Biberli yapmak için; soğan ve sarımsakla beraber biberi kavurun.
*Daha ıslak, sulu bir bulgur pilavı için su oranını göz kararı arttırabilirsiniz.
*Baharat oranlarını damak zevkinize göre ayarlayın.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
5.0
7 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Pilav ve Rissotto Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.