- Tarifler
- Pilav ve Rissotto
- Mişoriz Tarifi
Tarif
Mişoriz Tarifi
Meşhur Mişoriz (Arnavut Pilavı) kapama tarifi nasıl yapılır?
55 Dakika
4-6 Kişilik
Pilav ve Rissotto
Tencere, Fırın

Paylaş
- 27B
- 169
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
5 adet tavuk baget
300 g baldo pirinç
50 ml sıvı yağ
2 adet kuru soğan
10 g tuz
yeteri kadarkarabiber
5 g kuru nane
Nasıl Yapılır?
- 1Bir tencerede tavukları üzerini geçecek kadar suyla orta ateşte haşlamaya bırakın.
- 2Haşlanmış tavukları ve suyunu ayrı ayrı kaplara ayırın.
- 3Baldo pirinçleri güzelce yıkayıp, 30 dk. kadar ılık suda bekletip suyunu süzdürün.
- 4Küçük bir bakır veya alüminyum tepsiyi ocak üstüne yerleştirin, tereyağı ve sıvı yağı ısıtmaya başlayın.
- 5Üzerine küp doğranmış soğanları ilave edip biraz kavurduktan sonra yıkanmış pirinçlerle birlikte kavurma işlemine devam edin.
- 6Kavrulan pirinçleri tuz, karabiber ve kuru nane ile lezzetlendirin.
- 7Üzerine ayırdığınız tavuk suyundan 300 ml ekleyin ve haşlanmış baget tavuklarını üzerine dizerek yerleştirin.
- 8Önceden ısıtılmış 190°C fırında pilav suyunu çekene kadar ve tavukların üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
- 9Alternatif olarak; tavukları haşlamak yerine fırın torbasında pişirebilir ve pilavı domatesli yapabilirsiniz.
Püf Noktası
*Baharat oranını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.


Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?