Kısık Ateş
Tarif

Deniz Ürünlü Risotto Tarifi

Dostlar ile bol sohbetli akşamların menüsü olabilecek bir tarif Deniz Mahsullü Risotto.
30 Dakika
2-4 Kişilik
Pilav ve Rissotto Tarifleri
Tencere
Deniz Ürünlü Risotto Tarifi
Paylaş
  • 19B
  • 43
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g arborio (Risotto) pirinci
200 g Pınar Kalamar
Pınar
200 g Pınar Karides
Pınar
2 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
20 ml zeytinyağı
500 ml sebze suyu
25 g Pınar Tereyağı
Pınar
40 g toz parmesan peyniri
3 g tuz
3 g karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir tencerede zeytinyağı ile ince doğranmış soğanları pembeleşinceye kadar soteleyin, sarımsak ve pirinçleri ilave edin.
  • 10 dakika kadar pirinçleri kavurun ve kaynayan sebze suyundan azar azar pirince ekleyin.
  • Pirinç her seferinde suyunu çektiğinde, üzerine sebze suyu ilave edin.
  • Ayrı bir tavada kalamar ve karidesi tuz ve karabiber ile soteleyin. Pirinçlerin yumuşamasına yakın kalamar ve karidesi ekleyin. Bir süre daha karıştırın.
  • Ocaktan alın. Üzerine tereyağı ve toz parmesanı ilave edin ve iyice karıştırarak malzemeleri birbirine yedirin.
  • Sıcak olarak servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pilav ve Rissotto Tarifleri Tarifleri

Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Paella (İspanyol Mutfağı) Tarifi
33B Görüntüleme
Kemal Can Yurttaş
Kemal Can Yurttaş
Chef at Aila Restaurant
Deniz Mahsullü Paella Tarifi
60 Dakika
2-4 Kişilik
1B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Kestaneli ve Ciğerli İç Pilav Tarifi
21B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.