Tarif

Deniz Ürünlü Risotto Tarifi

Dostlar ile bol sohbetli akşamların menüsü olabilecek bir tarif Deniz Mahsullü Risotto.
30 Dakika
2-4 Kişilik
Pilav ve Rissotto Tarifleri
Tencere
Deniz Ürünlü Risotto Tarifi
Paylaş
  • 17B
  • 42
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g arborio (Risotto) pirinci
200 g Pınar Kalamar
Pınar
200 g Pınar Karides
Pınar
2 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
20 ml zeytinyağı
500 ml sebze suyu
25 g Pınar Tereyağı
Pınar
40 g toz parmesan peyniri
3 g tuz
3 g karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir tencerede zeytinyağı ile ince doğranmış soğanları pembeleşinceye kadar soteleyin, sarımsak ve pirinçleri ilave edin.
  • 10 dakika kadar pirinçleri kavurun ve kaynayan sebze suyundan azar azar pirince ekleyin.
  • Pirinç her seferinde suyunu çektiğinde, üzerine sebze suyu ilave edin.
  • Ayrı bir tavada kalamar ve karidesi tuz ve karabiber ile soteleyin. Pirinçlerin yumuşamasına yakın kalamar ve karidesi ekleyin. Bir süre daha karıştırın.
  • Ocaktan alın. Üzerine tereyağı ve toz parmesanı ilave edin ve iyice karıştırarak malzemeleri birbirine yedirin.
  • Sıcak olarak servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pilav ve Rissotto Tarifleri Tarifleri

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Bulgur Pilavı Tarifi
40 Dakika
4-6 Kişilik
481B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Deniz Mahsullü Risotto Tarifi
55 Dakika
2-4 Kişilik
36B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Meyhane Pilavı Tarifi (Lokanta Usulü)
64B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.