Tarif

Cassata al Forno Tarifi

Sicilya’nın en önemli tatlılarından olan Cassata al Forno, kökleri Sicilya'daki Arap hakimiyeti döneminde olan eski bir tariftir. Kremsi ricotta dolgusu ve damla çikolata içeren çift katlı kısa hamurlu bir hamur işidir. Fırında tart gibi pişirilir, sonra ters çevrilir ve sonunda pudra şekeri ile süslenir! Cassata al Forno tarifi nasıl yapılır? Cassata al Forno yapmanın tüm detayları için tarif videomuzu izlemeyi unutmayın.
75 Dakika
6-8 Kişilik
Tart Tarifleri
Fırın, Karıştırma
Paylaş
  • 9B
  • 58
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Taban Hamuru için:
400 g un
200 g toz şeker
30 g toz badem
7 g kabartma tozu
bir tutam tuz
200 g Alfa Chef Yağı
2 adet yumurta
2 adet yumurta sarısı
1 adet limon kabuğu rendesi
İç Dolgusu için:
400 g ricotta peyniri
200 g toz şeker
70 g toz badem
5 adet portakal şekerlemesi
100 g sütlü damla çikolata

Nasıl Yapılır?

  • Taban Hamuru için: Un, toz şeker, toz badem, kabartma tozu ve bir tutam tuzu karıştırın.
  • Un karışımının ortasını havuz gibi açın ve içerisine Alfa Chef Yağı’nı, yumurtaları ve limon kabuğu rendesini alın. Tüm malzemeleri güzelce karıştırarak ve yoğurarak hamur haline getirin.
  • Streç filme sararak 1 saat buzdolabında dinlendirin.
  • İç Dolgusu için: Suyu süzülmüş ricotta peyniri ve toz şekeri iyice karıştırın, şekerin içinde tamamen eridiğinden emin olun.
  • İçerisine toz bademi, doğranmış portakal şekerlemesini ve damla çikolatayı ilave edin. Güzelce karıştırıp kenara alın.
  • Birleştirmek için: 24 cm’lik kelepçeli bir cheesecake kalıbını unlayıp yağlayın.
  • Dinlenen hamuru buzdolabından alın. Hamuru 2’ye bölün. Tezgahı hafifçe unlayın ve yarım santim kalınlığında hamuru açın. (videodaki gibi)
  • Hazırladığınız kalıbın tabanını ve yan duvarlarını hamurla kaplayın. (videodaki gibi) İçerisine hazırlamış olduğunuz iç dolguyu koyup eşit şekilde yayın.
  • Kalan hamuru üzeri için tekrar açıp dolgunun üzerini kaplayın. Bir çatal yardımıyla üzerine hafif delikler açın. (videodaki gibi)
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında 40 dk. pişirin.
  • Tamamen soğuduktan sonra kalıptan dikkatlice çıkarın.
  • Üzerine daha güzel şekil verebilmek ve pürüzsüz bir görünüm elde etmek için ürünü bir tabak yardımıyla dikkatlice ters çevirin. Ardından üzerini bol pudra şekeri ile kaplayarak bir bıçak yardımıyla şekil verin. (videodaki gibi)
  • Cassata al Forno servise hazırdır. Dilimleyerek servis edebilirsiniz 😊

Püf Noktası

*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
*Ricotto peynirinin suyunu mutlaka süzün.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

İlhami Suat Aslan
İlhami Suat Aslan
Alfa Pastacılık Yağları Demo Şefi
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pasta Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Ispanaklı Peynirli Mini Tart Tarifi
11B Görüntüleme
Ümit Boyraz
Ümit Boyraz
Executive Pastry Chef
Limon Tart Tarifi
approved
65 Dakika
6-8 Kişilik
11B Görüntüleme
Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Meyveli Galetteler Tarifi
65 Dakika
6-8 Kişilik
4B Görüntüleme

Yorumlar (2)

lale zehra özer
· 16.10.2022

Merhaba,alga chef yağı yerine başka marka bir margarin kullanabilir miyiz?

Sahra Nehir
· 24.04.2023

Ben de aynı soruyu sormayı düşündüm ancak sanırım sponsor olan biri kendi yağından başkasını söyleyemez. Yani cevap veremez diye sormadım. Cevap ta gelmemiş. Bence olur.