Tarif

İncirli Tart Tarifi

Atıksız Mutfak, Sürdürülebilir Gıda konseptinin yeni bölümüyle karşınızdayım! Bu ayın ürünü İncir. Şimdi sizlere, taze incirlerin muhteşem tatlılığını, kremsi harçla bir araya getiren ve kıtır bir hamurla buluşturan incirli tartın nasıl yapıldığını adım adım anlatacağım. Bu tarif, hem göz alıcı sunumuyla hem de enfes tadıyla özel günler veya özel misafirler için mükemmel bir seçenek olacak. Peki incirli tart tarifi nasıl yapılır? Tart hamuru yapmanın incelikleri nelerdir? Detaylar için tarif videomuzu izlemeyi unutmayın! 😊
60 Dakika
4-6 Kişilik
Tart Tarifleri
Fırın, Karıştırma
Paylaş
  • 4B
  • 33
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Hamuru için:
250 g un
150 g Pınar Tereyağı
Pınar
1 adet yumurta
5 g tuz
5 g toz şeker
Harcı için:
3 adet yumurta
250 ml Pınar Süt
Pınar
400 ml Pınar Krema
Pınar
Üzeri için:
80 g Pınar Labne
Pınar
100 g taze incir dilimleri

Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için, un, oda sıcaklığında tereyağı, yumurta, tuz ve toz şekeri bir mutfak robotunda karıştırmaya başlayın. Tüm malzemelerin iyice karıştığından emin olun. Hazır olan tart hamurunu mutfak tezgahına alıp bir süre elinizle yoğurarak hamuru şekillendirin. Daha sonra yaklaşık 1 saat buzdolabında dinlendirin.
  • Dinlenen hamuru ortadan ikiye bölün, bir miktar un ilavesi yaparak bir santimden biraz daha kalın olacak şekilde açın. 18x18 cm’lik tart kalıbına yerleştirin. Kenarlarını kesip düzeltin. Bu hamurdan 2 küçük boy tart elde edebilirsiniz.
  • Harcı için, yumurtaları bir kaba kırın, üzerine süt ve kremayı ekleyip çırpın. Tercihen bir miktar şeker ve vanilya ekleyebilirsiniz. Bu harcı tart hamurunun üzerine dökün.
  • Üzerine gelişigüzel olarak 5-6 kaşık labne peyniri koyun ve dilimlenmiş incirleri yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında 25 dakika pişirin. Pişen incirli tartı oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
4 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pasta Tarifleri Tarifleri

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Bal Kabaklı Tart Tarifi
70 Dakika
6-8 Kişilik
20B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Balkabaklı Creme Brulee Tart Tarifi
11B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Milk Tart Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
19B Görüntüleme

Yorumlar (4)

Esra Tokat
· 13.10.2023

Tam bana göre 😋😋

Uzman Eyüp Kemal Sevinç bu yorumu beğendi
Eyüp Kemal Sevinç
· 16.10.2023

Teşekkürler 😇👍

Hülya Cil
· 03.12.2023

Harika olmuş hocam yapılsın 👏👏👏🧿

Uzman Eyüp Kemal Sevinç bu yorumu beğendi
Eyüp Kemal Sevinç
· 04.12.2023

Denensin mutlaka, şimdiden ellerine sağlık 🙏😊