Tarif

Antep Fıstıklı Tart Tarifi

Ağızlara layık Antep fıstığı ezmeli tart tarifi: son derece lezzetli tadıyla fıstıklı tart yapmanın püf noktaları nelerdir? Tart hamuru için gerekli malzemeler nelerdir? Dolgulu tart yaparken nelere dikkat edilmelidir? Tart dolgusu için kullanılan pastacı kreması nasıl yapılır? Tüm detaylarıyla karşınızda göz alıcı enfes tart tarifi...
90 Dakika
4-6 Kişilik
Tart Tarifleri
Tencere, Fırın
Antep Fıstıklı Tart Tarifi
Paylaş
  • 6B
  • 37
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Tart Hamuru için:
150 g un
40 g pudra şekeri
30 g toz Antep fıstığı
80 g Pınar Tereyağı, soğuk
Pınar
30 ml soğuk su
Pastacı Kreması için:
250 ml Pınar Süt
Pınar
1 adet yumurta sarısı
35 g toz şeker
20 g un
18 g buğday nişastası
20 g beyaz çikolata
Üst Kreması için:
100 ml Pınar Krema, soğuk
30 g pudra şekeri
30 g Pınar Beyaz
Pınar
İçine Eklemek için:
80 g Antep fıstığı ezmesi

Nasıl Yapılır?

  • Tart Hamuru için: Un ve pudra şekerini temiz bir kaba eleyin. Toz Antep fıstığını ekleyin, kaşıkla karıştırın. Soğuk tereyağını ekleyin ve parmak uçlarınızla hafifçe yoğurarak kum kıvamına getirin. Ardından 30 ml soğuk suyu ilave edin, hızlıca hamuru toparlayın. (Toparlamakta zorluk çekerseniz çok az su ilave edebilirsiniz.) Tart hamurunu streçleyip en az 1 saat dinlenmesi için buzdolabına kaldırın.
  • Pastacı Kreması için: Süt, yumurta sarısı, toz şeker, un ve buğday nişastasını küçük bir sos tenceresine alıp, orta ateşte pişirin. Kaynadıktan sonra altını kapatın ve beyaz çikolatayı ekleyerek, erimesi için karıştırın. Daha sonra bir kaseye alıp üzerine streç değecek şekilde streçleyin. Oda ısısına geldiğinde, daire uçlu duy taktığınız sıkma torbasına doldurup, buzdolabına kaldırın.
  • Üst Kreması için: Soğuk krema ve pudra şekerini kabarana kadar çırpın. Pınar Beyaz’ı ekleyip, tamamen karışana kadar çırpın. Şekilli bir duy taktığınız sıkma torbasına doldurup, buzdolabına kaldırın.
  • Fırını 190°C’de ısıtın.
  • Dinlenen tart hamurunu 3-5 dakika oda ısısında bekletip, hafifçe unladığınız tezgaha alın ve yarım cm kalınlığında açın. Daire şekilli tart kalıplarınızla taban için hamur kesin ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye önce kalıpları koyun, sonra taban için kestiğiniz hamurları yerleştirin. Kalan hamuru tekrar açıp ince şeritler halinde kesin ve tart kalıbının kenarlarına döşeyin. Zemindeki hamurla birleşmesi için hafifçe bastırın. 13-15 dakika hafifçe kızarana kadar fırında pişirin. Fırından alın ve oda ısısına gelene kadar kalıpları çıkarmayın. Soğuduğunda kalıpları çıkarın.
  • Dolaptan aldığınız pastacı kremasını tart hamurunun içine sıkın. Ortasına bir tatlı kaşığıyla Antep fıstığı ezmesi koyun. Üzerine biraz daha pastacı kreması sıkarak, spatula ile düzleştirin.
  • Üst kreması için olan beyaz kremayı da dolaptan alıp, istediğiniz şekilde üzerine sıkarak süsleyin. Ardından dilediğiniz şekilde servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pasta Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Çilekli Kalp Tart Tarifi
20 Dakika
2 Kişilik
10B Görüntüleme
Kemal Can Yurttaş
Kemal Can Yurttaş
Chef at Aila Restaurant
Çikolatalı Çilekli Tart Tarifi
5B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Elmalı Tarte Tatin Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
14B Görüntüleme

Yorumlar (2)

İnci Dinek
· 13.05.2023

Harika görünüyor bunu da denicem şef 😁

Uzman Vildan Tünay bu yorumu beğendi
Vildan Tünay
· 15.05.2023

Teşekkür ederim 🤗 Denemelisin 😋👏👏