Tarif
Cevizli Tahinli Kuru Baklava Tarifi
Ağızda dağılan enfes bir baklava tarifi! Cevizli kuru baklava tarifi nasıl yapılır? Ramazan ve Bayrama özel bol cevizli ve tahinli kuru baklava yapmanın püf noktaları nelerdir? Kuru baklava yaparken nelere dikkat edilmelidir? İşte pratik ve lezzetli şerbetsiz kuru baklava yapmanın tüm detayları...
60 Dakika
4-6 Kişilik
Tatlı
Fırın
Paylaş
- 5B
- 36
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
12 adet taze baklavalık yufka
80 g sade yağ
120 g tahin
80 g toz şeker
100 g toz ceviz
Nasıl Yapılır?
- 1Fırını 180°C’ye ayarlayın. Bir tepsiye yağlı kağıt koyup, kenara alın.
- 2Sade yağı eritip, 1-2 dk ılınmasını bekleyin. Daha sonra geniş bir kasede tahin ile güzelce karıştırın.
- 3Taze baklava yufkasından bir yaprak alıp tezgaha serin. Üzerine fırça yardımıyla tahinli karışımdan sürün ve biraz toz şeker serpiştirin.
- 42.kat yufka serip, aynı işlemi tekrarlayın. 3.kat yufkayı da yerleştirin, tahinli karışım sürüp şeker serpiştirin.
- 5Her tarafına gelecek şekilde bolca toz ceviz serpiştirin.
- 6Dikkatli şekilde rulo yaparak, keskin bir bıçakla 2 parmak kalınlığında dilimler kesin. Kalan malzemeleri de aynı şekilde yapın.
- 7Tepsiye dizerek, önceden ısıtılmış fırına atın ve yaklaşık 25 dk üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
- 8Tepsiyi oda ısısında bekletip soğutun ve üzerine pudra şekeri dökerek servis edin. Afiyet olsun.
Püf Noktası
*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.


Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
4.4
8 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.