Kısık Ateş
Tarif

Cevizli Tahinli Kuru Baklava Tarifi

Ağızda dağılan enfes bir baklava tarifi! Cevizli kuru baklava tarifi nasıl yapılır? Ramazan ve Bayrama özel bol cevizli ve tahinli kuru baklava yapmanın püf noktaları nelerdir? Kuru baklava yaparken nelere dikkat edilmelidir? İşte pratik ve lezzetli şerbetsiz kuru baklava yapmanın tüm detayları...
60 Dakika
4-6 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Fırın
Paylaş
  • 9B
  • 39
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
12 adet taze baklavalık yufka
80 g sade yağ
120 g tahin
80 g toz şeker
100 g toz ceviz

Nasıl Yapılır?

  • Fırını 180°C’ye ayarlayın. Bir tepsiye yağlı kağıt koyup, kenara alın.
  • Sade yağı eritip, 1-2 dk ılınmasını bekleyin. Daha sonra geniş bir kasede tahin ile güzelce karıştırın.
  • Taze baklava yufkasından bir yaprak alıp tezgaha serin. Üzerine fırça yardımıyla tahinli karışımdan sürün ve biraz toz şeker serpiştirin.
  • 2.kat yufka serip, aynı işlemi tekrarlayın. 3.kat yufkayı da yerleştirin, tahinli karışım sürüp şeker serpiştirin.
  • Her tarafına gelecek şekilde bolca toz ceviz serpiştirin.
  • Dikkatli şekilde rulo yaparak, keskin bir bıçakla 2 parmak kalınlığında dilimler kesin. Kalan malzemeleri de aynı şekilde yapın.
  • Tepsiye dizerek, önceden ısıtılmış fırına atın ve yaklaşık 25 dk üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  • Tepsiyi oda ısısında bekletip soğutun ve üzerine pudra şekeri dökerek servis edin. Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
4.4
9 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Ballı Yoğurtlu Armut Tatlısı Tarifi
14B Görüntüleme
Höşmerim Tarifi
80 Dakika
4-6 Kişilik
50B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Acı Soslu Truffle Tarifi
30 Dakika
2-4 Kişilik
9B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.