Tarif

2 Malzemeli Jöle Tarifi

Lezzetli ve pratik jöle tarifi! Sadece iki malzemeyle hazırlayabileceğiniz bu enfes jöle tarifi, hem göz alıcı sunumuyla hem de kolay yapımıyla sizi büyüleyecek. Sevdiğiniz meyve suyu ve toz jelatinin muhteşem uyumuyla elde edilen bu tarif, herkesi lezzetin doruklarına çıkaracak. Üstelik püf noktalarıyla ve farklı kullanım önerileriyle, jölenizi daha da özel hale getirebilirsiniz. Hazırsanız, evde kolayca meyveli jöle yapmanın tüm detaylarına birlikte göz atalım…
45 Dakika
4-6 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Tencere
2 Malzemeli Jöle Tarifi
Paylaş
  • 6B
  • 9
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
400 ml herhangi bir meyve suyu
12 g toz jelatin

Nasıl Yapılır?

  • Jöleleri şekilli servis etmek isterseniz, kullanacağınız kalıpları sıvı yağ ile yağlayıp kenara alın.
  • Bir sos tenceresine meyve suyunu alın ve 45°C’ye gelene kadar ısıtın. Isının ölçülmesi için bir termometre kullanabilirsiniz.
  • Toz jelatinin üzerine 2 kaşık ılık meyve suyunu dökün. Hızlıca karıştırarak jelatini eritin ve homojen bir karışım elde edin.
  • Jelatin eriyene kadar karıştırma işlemine devam edin ve sos tenceresine geri dökün. Yaklaşık 30 saniye boyunca karıştırarak jelatinin meyve suyu ile tamamen entegre olmasını sağlayın.
  • Servis edeceğiniz kalıplara jöle karışımını dökün ve oda sıcaklığına gelene kadar bekletin. Daha sonra buzdolabına kaldırın ve en az 4 saat boyunca bekletin. Bu, jölenin tamamen katılaşması için gereklidir.
  • Buzdolabında bekletilen jöleleri çıkardıktan sonra kalıpları dikkatlice ters çevirerek jöleleri çıkarın.
  • Servis yapmadan önce jölelerin üzerini taze meyvelerle süsleyin ve isteğe göre servis yapın.

Püf Noktası

*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.

Jöle Yapmanın Püf Noktaları:
• Ev yapımı meyve suları veya hazır meyve suları kullanabilirsiniz. Ev yapımı meyve suyu kullanacaksanız, suyu süzerek jöle karışımına ekleyin.
• Şekersiz ev yapımı meyve suyunuz varsa, damak zevkinize göre şeker ekleyebilirsiniz. Şeker eklemek ayrıca jölenin kıvamını artırarak hızlı bozulmasını önleyebilir.

Jöle Nerelerde Kullanılır?
• Jöleyi direkt olarak servis edebilirsiniz.
• Sütlü tatlılarınızın üzerine bir katman halinde dökebilirsiniz.
• Cam kaplarda sunacaksanız, öncelikle kaba meyveler doldurun ve sonra jöleyi dökerek farklı bir sunum yapabilirsiniz.
• Silikon kaplardan jöleyi güzelce çıkarırken, kalıbı ters döndürmeden önce kenarlardan hafifçe ayırın ve sonra ters çevirin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Apfelstrudel Tarifi
70 Dakika
4-6 Kişilik
34B Görüntüleme
Saray Helvası Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
31B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Mini Alman Pastası Tarifi
60 Dakika
2-4 Kişilik
17B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.