Kısık Ateş
Tarif

Çiçekli Kurabiye Tarifi

Ağızda dağılan mis kokulu çiçekli kurabiye tarifi nasıl yapılır? Kıtır kıtır, tam kıvamında kurabiye yapmanın püf noktaları nelerdir? Pratik mahlepli çiçekli kurabiye tarifi için gerekli malzemeler nelerdir?
35 Dakika
4-6 Kişilik
Tatlı Kurabiye Tarifleri
Fırın
Çiçekli Kurabiye Tarifi
Paylaş
  • 17B
  • 68
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g un
140 g Pınar Tereyağı
Pınar
1 adet yumurta
80 g pudra şekeri
10 g mahlep
5 g vanilya
6-8 adet yenilebilir renkli çiçekler
toz şeker

Nasıl Yapılır?

  • Kurabiye için un, tereyağı, yumurta, pudra şekeri, mahlep ve vanilyayı bir kapta karıştırdıktan sonra 10 dakika buzdolabında dinlendirin.
  • Dinlenen hamuru merdane yardımıyla açın. İstediğiniz kurabiye kalıplarıyla şekil çıkartın.
  • Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye şekilli hamurları dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 14 dakika pişirin.
  • Soğuması için tel ızgara üzerinde bekletin. Ilınan kurabiyelerin üzerini bir fırça yardımıyla ıslatıp yenilebilir çiçekler ve toz şeker ile süsleyip servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kurabiye Tarifleri Tarifleri

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Yılbaşı Kurabiyesi Tarifi
40 Dakika
4-6 Kişilik
25B Görüntüleme
Yeşim Erol
Yeşim Erol
Barry Callebaut Turkey - Head of Chocolate Academy
Esron Kurabiyesi Tarifi
55 Dakika
4-6 Kişilik
23B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Gül Lokumlu Kurabiye Tarifi
60 Dakika
8-10 Kişilik
13B Görüntüleme

Yorumlar (9)

Emine Bolatkale
· 01.03.2021

Harika ötesi görunuyor

Uzman Özden Yılmaz bu yorumu beğendi
Özden Yılmaz
· 01.03.2021

Teşekkürler, tadı da öyledir 🤗

Zeynep Kavi
· 01.03.2021

Vavvv

Uzman Özden Yılmaz bu yorumu beğendi
Özden Yılmaz
· 02.03.2021

🤩👍

Firoz Ataç
· 02.03.2021

Nefis görünüyor

Uzman Özden Yılmaz bu yorumu beğendi
Özden Yılmaz
· 02.03.2021

Umarım beğenirsiniz 😊