Tarif

Yılbaşı Kurabiyesi Tarifi

Yeni yıla küçük tatlı kurabiyelerle girin. Yılbaşı Kurabiyesi nasıl yapılır?
40 Dakika
4-6 Kişilik
Tatlı Kek ve Kurabiye Tarifleri
Fırın
Yılbaşı Kurabiyesi Tarifi
Paylaş
  • 24B
  • 112
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
300 g un
2 g karbonat
4 g toz zencefil
3 g toz tarçın
2 g toz karanfil
150 g Pınar Tereyağı
Pınar
50 g esmer şeker
1 adet yumurta
1 adet yumurta akı
250 g pudra şekeri
10 g limon suyu

Nasıl Yapılır?

  • Esmer şeker ve tereyağını bir kapta birbirine yedirin.
  • İçine 1 adet bütün yumurtayı ekleyin. Ardından un, karbonat, zencefil, tarçın ve karanfili ekleyip yoğurun.
  • Hamuru 20 dakika buzdolabında dinlendirdikten sonra merdane yardımıyla açıp şekilli kalıplarla kesin.
  • Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 10-15 dakika pişirin.
  • Kurabiye kreması için; yumurta akı ve pudra şekerini iyice çırpın. İçine limon suyu ekleyip kar gibi olana kadar çırpın. Hazır olan kremayı ayrı ayrı kaplara bölün. Tercihen gıda boyaları ile renklendirin ve sıkma torbası yardımı ile kurabiyelerin üzerlerini süsleyin.
  • Afiyet olsun.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kek ve Kurabiye Tarifleri Tarifleri

Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Pembe Coco Star Tarifi
30 Dakika
4-6 Kişilik
16B Görüntüleme
Fındıklı Brownie Tarifi
approved
50 Dakika
6-8 Kişilik
16B Görüntüleme
Rabia Esin
Rabia Esin
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğrencisi
Kremalı Havuçlu Kek Tarifi
approved
75 Dakika
4-6 Kişilik
40B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.