Kısık Ateş
Tarif

Çiğ Köfte Tarifi

Çiğ köfte, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir ve yapımı oldukça basittir. Peki, çiğ köfte tarifi nasıl yapılır? Etsiz çiğ köfte hangi malzemelerden yapılır? Çiğ köfte nasıl servis edilir? Tüm detaylarıyla tam kıvamında, ev yapımı çiğ köfte yapmanın incelikleri...
60 Dakika
6-8 Kişilik
Sıcak ve Soğuk Meze Tarifleri
Karıştırma
Çiğ Köfte Tarifi
Paylaş
  • 2B
  • 18
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g ince bulgur
1 adet kuru soğan
15 g isot
20 g domates salçası
20 g biber salçası
50 ml zeytinyağı
125 ml su
10 g tuz
5 g kimyon
5 g karabiber

Nasıl Yapılır?

  • İnce bulguru bir kaseye alın ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Yaklaşık 15-20dakika bekleterek bulgurun suyunu çekmesini sağlayın.
  • Kuru soğanı soyup robotta küçültün.
  • Bulgur suyunu çektikten sonra üzerine kuru soğan, isot, domates salçası, biber salçası, sıvıyağ, su, tuz, kimyon ve karabiberi ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın.
  • Karışımı yoğurun ve malzemelerin iyice birbirine geçmesini sağlayın. Bu işlem, yaklaşık 15-20 dakika sürebilir. Yoğurduktan sonra çiğ köfte harcını bir süre dinlendirin. Dinlenme süresi, malzemelerin birbirine iyice karışmasına ve lezzetlerin birbirine geçmesine yardımcı olur.
  • Hazırladığınız çiğ köfte harcını elinizle küçük parçalar alarak şekillendirin.
  • Servis tabağına dizip, yanında marul, limon dilimleri ve taze nane yaprakları ile servis edin. Afiyet olsun.

Püf Noktası

Çiğ Köfte Yapmanın Püf Noktaları:
• Bulgurun Kıvamı: Bulgurun tam kıvamını alması için su eklerken dikkatli olun. Su miktarını azar azar ekleyerek kontrol edin ve bulgurun tamamen şiştiğinden emin olun.
• Baharat Oranları: Çiğ köftenin lezzeti baharatlardan gelir. Baharatları damak tadınıza göre ayarlayın, ancak genellikle kimyon ve pul biberin miktarını abartmamaya özen gösterin.
• Yoğurma Süresi: İyice yoğurulmuş bir çiğ köfte elde etmek için yoğurma işlemine zaman ayırın. Yoğurma işlemi, malzemelerin iyice karışmasını ve bulgurun özleşmesini sağlar.
• Dinlendirme Süresi: Yoğurduktan sonra çiğ köfte harcını bir süre dinlendirin. Dinlenme süresi, malzemelerin birbirine iyice karışmasına ve lezzetlerin birbirine geçmesine yardımcı olur.
• Lezzetini Artırmak için: Nar ekşisi veya taze sıkılmış nar suyu çiğ köfteye ekstra bir tat ve ferahlık katar. İnce kıyılmış veya rendelenmiş ceviz, çiğ köftenin içine eklenerek farklı bir lezzet ve dokuya sahip olmasını sağlar. Sumak, çiğ köftenin içine veya üzerine serpilerek ekstra bir asidik tat ve renk katabilir.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
4 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sıcak ve Soğuk Meze Tarifleri Tarifleri

Oktay Marangoz
Oktay Marangoz
Executive Owner Chef
Cevizli Reyhanlı Soğuk Patlıcan Tarifi
approved
29B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Taze Baharatlı ve Ekşi Kremalı Haydari Tarifi
14B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Balkabaklı Humus Tarifi
60 Dakika
2-4 Kişilik
19B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.