Tarif

Çerkez Tavuğu Tarifi

Çerkez veya Çerkes tavuğu olarak bilinen bu güzel mezeye yılbaşı menünüzde yer verebilirsiniz. Çerkez tavuğu nasıl yapılır?
45 Dakika
2-4 Kişilik
Sıcak ve Soğuk Meze Tarifleri
Karıştırma
Çerkez Tavuğu Tarifi
Paylaş
  • 72B
  • 262
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
6 dilim tost ekmeği
2 adet haşlanmış tavuk göğsü
400 ml Pınar Süt
Pınar
30 g ceviz içi
2 diş sarımsak
20 ml zeytinyağı
yeteri kadartuz
Sosu için:
20 g Pınar Tereyağı
Pınar
kırmızı toz biber

Nasıl Yapılır?

  • Tost ekmeklerinin kenarlarını keserek alın ve içlerini bir kabın içine koyun. Üzerine 200 ml ılık süt ilave edin ve yumuşaması için bir kaşıkla hafifçe ezin.
  • Üzerine zeytinyağı, çekilmiş ceviz içi, tuz ve ezilmiş sarımsakları ekleyin.
  • Önceden haşlanan tavukları ince parçalar halinde didikledikten sonra malzemelerin üzerine ilave edin.
  • Kıvamını oluşturmak için üzerine 200 ml daha ılık süt ekleyin ve yoğurun. 2 dakika daha yoğurduktan sonra çerkez tavuğunu hazırlama işlemi tamamdır.
  • Sosunu oluşturmak için bir tavaya tereyağı ekleyin, üzerine kırmızı biber dökün. Biber yağın içinde köpürmeye başladığında ocağın altını kapatın ve kenara alın.
  • Servis tabağına aldığınız tavuğun üzerine biberli sosu gezdirerek servis edin.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sıcak ve Soğuk Meze Tarifleri Tarifleri

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Çörek Otlu Biber Kavurması Tarifi
19B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kabaklı Meze Tarifi
25 Dakika
2 Kişilik
61B Görüntüleme
Girit Ezmesi Tarifi
20 Dakika
4-6 Kişilik
72B Görüntüleme

Yorumlar (4)

NarinEdizsoy
· 14.01.2020

Acıkasız ve Mısır unuyla yapılmayan Çerkez tavuğu olmaz lütfen 🙏

Eyüp Kemal Sevinç
· 14.01.2020

Merhaba Narin, bu tarifin birçok farklı versiyonu olduğu gibi senin yaptığın gibi de yapılabilir. Teşekkürler...

Ezel Ağaçdelen
· 12.08.2021

Şefim bu tarifi deneyeceğim😁😁

Uzman Eyüp Kemal Sevinç bu yorumu beğendi
Eyüp Kemal Sevinç
· 13.08.2021

Ellerine sağlık 👏😊😊