Tarif

Çikolatalı Güllaç Tarifi

Ramazan ayının ünlü tatlısı olan güllaç tarifinin bir de çikolatalı versiyonunu denediniz mi? İnce güllaç yaprakları, süt ve çikolata karışımıyla tatlandırılarak muhteşem bir tatlıya dönüşüyor. Bol cevizli çikolatalı güllaç tarifi, Ramazan sofralarının en özel tatlarından biri olacak. Şimdi gelin bu enfes çikolatalı güllaç tarifinin yapılışına ve püf noktalarına birlikte göz atalım...
45 Dakika
4-6 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Pişirilmez
Çikolatalı Güllaç Tarifi
Paylaş
  • 3B
  • 12
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
5 adet güllaç yaprağı
1 litre Pınar Süt
Pınar
150 g toz şeker
60 g bitter çikolata
60 g sütlü çikolata
200 g iri kıyılmış ceviz
Sunum için: Antep fıstığı, çilek dilimleri, kuru meyve

Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle güllaç yapraklarınızı yapacağınız kaba göre kesin.
  • Sütü ve toz şekeri bir tencereye alıp ısıtın. Kaynadığı an altını kapatın.
  • Bitter ve sütlü çikolataları ekleyip, eriyene kadar karıştırın.
  • Biraz ılıdığında, kalıba 2 kepçe süt dökerek güllaç yaprağı yerleştirin. Üzerini ıslatacak kadar süt döküp, güllaç yapraklarının yarısını kullanana kadar aynı işlemi tekrarlayın.
  • Yarıya geldiğinizde kıyılmış cevizlerin tamamını ekleyin.
  • Üzerine güllaç yaprağı yerleştirip, çikolatalı sütle ıslatarak, kalan tüm yapraklar için aynı işlemi uygulayın. Kalan sütün tamamını en üst yaprağı koyduğunuzda üzerine boşaltın ve oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirin. Daha sonra streç filme sararak soğuması için buzdolabına kaldırın.
  • En az 2-3 saat buzdolabında bekletin. Daha sonra dilimleyip üzerini Antep fıstığı, çilek dilimleri ve istediğiniz kuru meyvelerle süsleyerek servis edin.

Püf Noktası

*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Keşkül
35 Dakika
2-4 Kişilik
14B Görüntüleme
Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Frambuazlı Trileçe Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
20B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Magnolia Tarifi
50 Dakika
6-8 Kişilik
103B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.