Tarif

Bademli Muhallebi Tarifi

Sütlü tatlı severlerin favorileri arasında yerini alacak bademli muhallebi tarifi: Misafirleriniz için gösterişli, hafif, kolay ve lezzetli bir tatlı arıyorsanız bademli muhallebi tarifini mutlaka deneyin.
40 Dakika
2-4 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere
Bademli Muhallebi Tarifi
Paylaş
  • 19B
  • 57
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Muhallebisi için:
70 g badem unu
1 litre Pınar Süt
Pınar
40 g mısır nişastası
2 adet yumurta sarısı
140 g toz şeker
5 ml vanilya özütü
40 g beyaz çikolata
Servisi için:
20 g toz Hindistan cevizi
20 g kırılmış badem

Nasıl Yapılır?

  • Badem ununu tencereye alıp kısık ateşte 3-4 dakika kavurun.
  • Bir kaseye biraz süt döküp, içine nişastayı ekleyip karıştırın. Nişasta çözülünce sütün kalanını, yumurta sarılarını, şekeri ve kavrulmuş badem ununu tencereye ekleyip kısık ateşte karıştırın. Kaynamaya başladığında altını kapatın. Vanilya özütü ve beyaz çikolatayı ekleyip, karıştırın ve eritin.
  • Servis edeceğiniz kaplara eşit olarak porsiyonlayın. Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabında en az 2 saat soğutun.
  • Hindistan cevizi ve kırılmış bademi bir kasede karıştırın ve servis etmeden önce muhallebilerin üzerine dökün. Afiyet olsun.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
5.0
4 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Fıstıklı Güllaç Tarifi
35 Dakika
4-6 Kişilik
148B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Hamsiköy Sütlacı Tarifi
90 Dakika
4-6 Kişilik
11B Görüntüleme
Keşkül Tarifi
45 Dakika
2-4 Kişilik
51B Görüntüleme

Yorumlar (2)

BEYTULLAH MAZAKOĞLU

Badem ununu tereyağı kullanarak mı kavuralım🤔

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay

Merhaba, kısık ateşte yapışmaz bir tencerede sade şekilde kavurabilirsiniz. İsterseniz çok az tereyağı da kullanabilirsiniz tabi.