- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Sütlü Tatlı Tarifleri
- Belçika Çikolatalı Puding Tarifi
Tarif
Belçika Çikolatalı Puding Tarifi
Dayanılmaz lezzeti ile damaklara yer eden Belçika Çikolatalı Puding tarifi.
50 Dakika
2-4 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 22B
- 108
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
30 g mısır nişastası
100 g toz şeker
2 g tuz
1 adet çubuk vanilya
160 g Callebaut 811 Bitter Çikolata
50 g rende çikolata
Nasıl Yapılır?
- 1Nişasta, toz şeker ve tuzu derin bir kabın içerisinde karıştırın.
- 2Süt ve vanilyayı bir tencereye alın.
- 3Nişastalı karışımı ilave edip orta ateşte tüm malzemeyi karıştırarak kaynatın.
- 4Puding kıvamı yoğunlaştığında bitter çikolatayı ilave edin ve çırpmadan karıştırarak erimelerini sağlayın.
- 5Puding sıcakken servis kaselerini doldurun.
- 6Soğuttuktan sonra pudra şekeri ile çırpılmış krem şanti ve rende çikolata ile servis yapabilirsiniz.
Yeşim Erol
Barry Callebaut Turkey - Head of Chocolate Academy
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.