Tarif

Çikolatalı Kütük Rulo Pasta Tarifi

Yeni yılın vazgeçilmez pastalarından kütük rulo pasta tarifi: Kütük pasta ya da diğer adlarıyla odun pasta, ağaç pasta, görünümünden de anlaşılacağı üzere ağaç kütüğü şeklinde ve genellikle rulo pasta ile hazırlanıyor. Kütük görünümlü çikolatalı yaş pasta nasıl yapılır? Göz alıcı yılbaşı pastası tarifi arayanlar için harika bir öneri! Deneyip yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın 😊😍
90 Dakika
6-8 Kişilik
Yaş Pasta Tarifleri
Fırın
Çikolatalı Kütük Rulo Pasta Tarifi
Paylaş
  • 14B
  • 57
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Kek Harcı için:
4 adet büyük boy yumurta
130 g toz şeker
50 g Pınar Tereyağı, eritilmiş
Pınar
50 ml ılık su
65 g un
25 g kakao
5 g kabartma tozu
tepsiyi yağlamak için ekstra tereyağı
Çikolatalı Ganaj için:
200 ml Pınar Krema, %35 yağlı
Pınar
200 bitter çikolata
50 g Pınar Beyaz
Pınar
30 g süt reçeli, kekik üzerine sürmek için

Nasıl Yapılır?

  • Fırını 180°C’ye ayarlayın.
  • 25x35 boyutlarında bir fırın tepsisini yağlayıp, zeminini ve kenarlarını yağlı kağıt ile kaplayın. Kenarda bekletin.
  • Kek Harcı için: Yumurta beyazı ve sarılarını dikkatlice ayırın. Beyazlarını bir çırpma kabına alıp 1 gr tuz ekleyin ve çırpmaya başlayın. Köpürmeye başladıkça toz şekerin yarısını azar azar ekleyin. 5 dakika kadar çırpın. Mikseri kaldırdığınızda akmayan bir mereng elde ettiğinizde kenara alın.
  • Başka bir karıştırma kabına ayırdığınız yumurta sarılarını alın, şekerin kalan yarısını ekleyin ve 1-2 dakika çırpın. Eritip ılıttığınız tereyağını ve ılık suyu ekleyip karıştırın. Un, kakao ve kabartma tozunu da eleyerek ekleyin ve karıştırın. Yumurta beyazını (merengi) spatula ile 3 seferde yumurta sarılı karışıma ekleyip bir spatula yardımıyla fold edin. Harcı söndürmemeye dikkat ederek birbirine yedirin.
  • Hazır olan kek harcını tepsiye dökerek harcın üzerini düzeltin ve fırına verin. 12-14 dakika kadar 180°C’de pişirin. Kekin hazır olduğunu anlamak için üzerine hafifçe parmağınızla bastırın, tekrar eski haline geliyorsa olmuş demektir, fırından alın.
  • Tepsi boyutunda bir mutfak örtüsüne pudra şekeri serpin. Keki örtünün üzerine gelecek şekilde ters çevirin ve yağlı kağıdı çıkarın. Keki örtüyle birlikte rulo yapıp kenara alın.
  • Çikolatalı Ganaj için: Kremayı sos tenceresine alıp, kaynayana kadar ısıtın. Kaynadığı an ocaktan alıp içine ince doğranmış çikolatayı dökün ve tamamen eriyene kadar karıştırın. Oda ısısına gelince içine Pınar Beyazı ekleyip karıştırın ve buzdolabına kaldırın. 30 dk. bekletin.
  • Kek rulosunu açın. İnce bir tabaka halinde süt reçeli sürün. İçine ganajın yarısını döküp spatula ile düzgünce yayın. Dikkatlice rulo haline getirin ve sunum yapacağınız servis tabağına alın. Üzerini de tamamen ganaj ile kaplayıp düzeltin ve 5 dakika buzdolabında bekletin. Daha sonra dolaptan çıkarıp, odun deseni için çatalla çizikler atın. Üzerini çam ağacı gibi süsleyip, pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Tüm malzemeler oda ısısında olmalı!
*Kek hamurunda yumurta beyazına asla sarı bulaşmamalı ve çırpılacağı kap kuru olmalı!
*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
5.0
4 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pasta Tarifleri Tarifleri

Yeşim Erol
Yeşim Erol
Barry Callebaut Turkey - Head of Chocolate Academy
Yoğun Çikolatalı Pasta Tarifi
20B Görüntüleme
Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Gelin Pastası Tarifi
90 Dakika
6-8 Kişilik
6B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Naked Cake Tarifi
30 Dakika
2-4 Kişilik
20B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.