Paylaş
- 14B
- 70
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet yumurta
200 g toz şeker
60 ml ayçiçek yağı
150 g un
1 paket kabartma tozu
60 g kakao
1 paket vanilya
125 ml kaynar su
Kreması için:
100 g bitter kuvertür çikolata
Üzeri için:
karadut
yaban mersini
taze çilek
Nasıl Yapılır?
- 1Keki için: Derin bir çırpma kabında yumurta ve toz şekeri 1 dakika boyunca çırpın. Süt ve ayçiçek yağını da ekleyip çırpmaya devam edin.
- 2Ayrı bir kapta un, kabartma tozu, kakao ve vanilyayı karıştırın. Karıştırdığınız kuru malzemeleri sıvıların içerisine eleyerek ekleyin.
- 3Alttan üste doğru karıştırarak hamuru homojen hale getirin.
- 4Son olarak kaynar suyu da hamurunuza ekleyin ve yedirene kadar çırpın.
- 5Kek kalıbına harcınızı alın ve 175°C’de önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin.
- 6Kreması için: Çikolatanızı benmari usulü eritin ve ilk sıcağı geçtikten sonra ekşi kremanın içerisine ekleyin. 25-30 dk buzdolabında bekletin.
- 7Kekiniz soğuduktan sonra kremanızı spatula yardımıyla üzerine sürün. Karadut, yaban mersini ve taze çileklerle süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.


Kısık Ateş
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Pasta Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.