- Tarifler
- Pasta Tarifleri
- Tart Tarifleri
- Çikolatalı Tartolet Tarifi
Tarif
Çikolatalı Tartolet Tarifi
Kremalı ve çikolatalı tartolet tarifi nasıl yapılır? Tartolet hamuru yapmanın püf noktaları nelerdir? Pratik bir şekilde çikolatalı ganaj nasıl yapılır? Hepsi ve daha fazlası için tıklayın!
50 Dakika
4-6 Kişilik
Tart Tarifleri
Tencere, Fırın
Bu tarif Kısık Ateş tarafından onaylanmıştır.
Paylaş
- 28B
- 115
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
150 g un
50 g pudra şekeri
1 adet yumurta
1 tutam tuz
2 tutam vanilya
Çikolatalı Ganaj için:
80 g bitter veya sütlü çikolata
Pastacı Kreması için:
1 adet yumurta sarısı
20 g un
12 g nişasta
25 g toz şeker
1 paket vanilya
Nasıl Yapılır?
- 1Tart hamuru için: Tüm malzemeleri (ilk 6 malzeme) bir kaba alıp güzelce yoğurun. 10 dk. buzdolabında bekletin sonra çıkarıp iki yağlı kağıt arasına alın ve merdane yardımıyla açın.
- 2Küçük tart kalıplarını tereyağıyla güzelce yağladıktan sonra yuvarlak şekilde üzerine koyup hamurun fazlalıklarını alın. Tartın taban kısmını çatalla hafifçe delikler açın. Önceden ısıtılmış 180 derece alt üst ayarlı fırında hafif üzeri kızarana kadar pişirin.
- 3Çikolatalı ganaj için: Kremayı ocağa alın. Krema kaynamaya yakın doğranmış çikolataları ekleyip güzelce karıştırın. Pişen tartın üzerine dökün, 20-30 dk. içerisinde çok güzel donacak.
- 4Pastacı kreması için: Tereyağı ve krema hariç tüm malzemeleri ocakta kaynatın. Kaynadıktan sonra krema ve tereyağını ekleyip 3-4 dk. mikserle çırpın. Buzdolabında soğuyana kadar bekletin sonra istediğiniz şekilde tartın üzerine sıkın.
- 5Hazır olan tartoletlerin üzerini dilediğiniz gibi süsledikten sonra servis edebilirsiniz.
Melike Arslan
English Teacher
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?