- Tarifler
- Pasta Tarifleri
- Yaş Pasta Tarifleri
- Çikolatalı Yeni Yıl Pastası Tarifi
Tarif
Çikolatalı Yeni Yıl Pastası Tarifi
Yılbaşı gecesinin vazgeçilmez tatlısı için harika bir tarifle karşınızdayız! Bu nefis pasta, çikolata ganajı ve yumuşacık kekiyle misafirlerinizi büyüleyecek. İşte, göz alıcı Yılbaşı Pastası'nı hazırlamanın püf noktaları ve yapımı kolay çikolatalı yaş pasta tarifi… 🎂
Nasıl Yapıldığını Hemen Youtube’dan İzle!
120 Dakika
6-8 Kişilik
Yaş Pasta Tarifleri
Tencere, Fırın
Paylaş
- 5B
- 34
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Keki için:
4 adet büyük boy yumurta
130 g toz şeker
50 ml ılık su
65 g un
25 g kakao
5 g kabartma tozu
Ganaj için:
200 g rendelenmiş bitter çikolata
Çikolatalı Krema için:
50 g toz şeker
12 g kakao
20 g nişasta
25 g un
35 g sütlü çikolata
Süslemek için:
ganaj
çikolatalı krema
100 g file badem
15 adet kedi dili bisküvi
Nasıl Yapılır?
- 1Keki için: Yumurta beyazı ve sarılarını dikkatlice ayırın. Beyazlarını bir çırpma kabına alıp 1 g tuz ekleyin ve çırpmaya başlayın. Köpürmeye başladıkça toz şekerin yarısını azar azar ekleyin. 5 dakika kadar çırpın. Mikseri kaldırdığınızda akmayan bir mereng elde ettiğinizde kenara alın.Başka bir karıştırma kabına ayırdığınız yumurta sarılarını alın, şekerin kalan yarısını ekleyin ve 1-2 dakika çırpın. Ilık suyu ve eritip ılıttığınız tereyağını ekleyip karıştırın. Un, kakao ve kabartma tozunu da eleyerek ekleyin ve karıştırın. Yumurta beyazını (merengi) spatula ile 3 seferde yumurta sarılı karışıma ekleyip bir spatula yardımıyla fold edin. Harcı söndürmemeye dikkat ederek birbirine yedirin.
- 2Keki pişireceğiniz tepsiyi yağlayın (25x35 cm’lik) ve yağlı kağıtla kaplayın. Hazır olan kek harcını tepsiye dökerek harcın üzerini düzeltin ve fırına verin. 12-14 dakika kadar 180°C’de pişirin. Kekin hazır olduğunu anlamak için üzerine hafifçe parmağınızla bastırın, tekrar eski haline geliyorsa olmuş demektir, fırından alıp soğumaya bırakın.
- 3Ganaj için: Isıttığınız kremayı kıyılmış bitter çikolatanın üstüne dökün ve yavaşça karıştırarak eritin. Tamamen eriyince üzerine değecek şekilde streç sarın ve tamamen oda ısısına geldikten sonra buzdolabına kaldırın.
- 4Çikolatalı Krema için: Sütü hafif ısıtın. İçine toz şeker, kakao, nişasta ve unu eleyerek ekleyin ve karıştırarak pişirin. Bir iki baloncuk attıktan sonra altını kapatın. Çikolata ve tereyağını ekleyerek eriyene kadar karıştırın. Bir kaba alın, üzerine değecek şekilde streçleyip kürdanla 3-5 delik açın, oda ısısına geldikten sonra buzdolabına kaldırın.
- 5Ganajı buzdolabından çıkarıp 10 dk oda ısısında bekletin. Çırparak, buzdolabı poşetine koyun.
- 6Soğuyan kekten 2 eşit parça dikdörtgen kesin. Kestiğiniz parçanın kalınlığından 2 cm eksilterek bir parça daha kesin. Onun da kalınlığından 1 cm eksilterek bir parça daha kesin.
- 7Süslemek için: Tabana geniş olan keklerden birini koyun. Süt ile ıslatın.
- 8Kenarlarına ganaj sıkın. İçine 2 kaşık çikolatalı krema doldurup düzleştirin. File badem serpin.
- 9Katları aynı şekilde yükseltin ve en son kalan ganajı pastanın kenarlarına sürüp düzleştirin.
- 10Çırpılmış soğuk kremadan çatı kısmına sürün ve kedi dili bisküvilerini yapıştırın. Üzerine hindistan cevizi serpin ve servise hazır hale getirin.
Püf Noktası
*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
*Kek için 25x35 cm’lik fırın kabı kullanılmıştır.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
4.0
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?