Tarif

Fıstıklı Çikolatalı Pasta Tarifi

Çikolata ve fıstığın muhteşem uyumu! Bol fıstıklı çikolatalı pasta tarifi nasıl yapılır?
55 Dakika
4-6 Kişilik
Yaş Pasta Tarifleri
Fırın
Fıstıklı Çikolatalı Pasta Tarifi
Paylaş
  • 16B
  • 21
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
6 adet yumurta
180 g toz şeker
100 g un
5 g kabartma tozu
150 g Pınar Krem Şanti
Pınar
150 g Pınar Süt
Pınar
500 g bitter çikolata
7 adet yumurta sarısı
100 g toz şeker
3 ml vanilya aroması
250 g mat fıstık

Nasıl Yapılır?

  • Pandispanya(kek) hamuru için; bütün malzemeyi karıştırın ve çırpıcı ile 7 dakika çırpın.
  • Önceden ayarlanmış fırında 150 derece 40 ile 45 dakika pişirin ve fırından çıkardığınız keki soğutun.
  • İçindeki çikolata kreması için; krem şantiyi ve sütü ocakta kaynatın.
  • Şeker ve yumurtayı çırpın.
  • Krem şanti ve sütlü karışım kaynayınca, çırptığınız şeker ve yumurtayı yedirin.
  • Çikolatayı da bu karışıma ekleyin ve soğumaya bırakın.
  • Soğuyan pandispanyayı ikiye bölün içine çikolata kreması ve mat fıstık ekleyip kalan pandispanyayı üstüne kapatın.
  • Hazır olan pastanızı artık şeker hamuru ile kaplayıp, üzerini çeşitli şekillerde süsleyebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Elif Çıtak
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pasta Tarifleri Tarifleri

Çikolatalı Kütük Pasta Tarifi
17B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Naked Cake Tarifi
30 Dakika
2-4 Kişilik
20B Görüntüleme
Kayısı Dolgulu Sandviç Bisküvili Pasta Tarifi
12B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.