Tarif

Çilekli Pavlova Tarifi

Özel davetlerin en tatlı ikramı çilekli pavlova tarifi nasıl yapılır? Pavlova yapmak için gerekli malzemeler nelerdir? Tüm detaylarıyla meyveli pavlova tarifi...
55 Dakika
2-4 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Fırın
Çilekli Pavlova Tarifi
Paylaş
  • 11B
  • 32
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet yumurta akı, oda sıcaklığında
1 tutam tuz
200 g pudra şekeri
20 g mısır unu
üzeri için taze çilek
üzeri için 200 ml Pınar Krema, soğuk
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Yumurta akını bir tutam tuzla birlikte mikserde çırpın.
  • Köpürmeye başlayınca içine azar azar pudra şekerini ilave edin.
  • Şeker tamamen eriyene kadar işlemi sürdürün.
  • Mısır ununu ilave edin ve biraz daha çırparak mereng elde edin.Yağlı kağıt üzerine merengi daire biçimli bir tepe şeklinde yayın.
  • Ortasında genişçe bir oyuk oluşturun.
  • Fırını 150 derecede önceden ısıtın. Pişirme sırasında ısıyı 130 dereceye getirin. 1 saat 45 dakika kadar merengi fırında pişirin. Süre bittikten sonra 30 dk daha kapattığınız fırında bekletin.
  • Üzeri için soğuk kremayı bir kabın içine boşaltın kabarana kadar yüksek devirde çırpın. İçine kabaca 5-6 adet çilek ekleyin ve karışana kadar çırpın. Merengin ortasındaki oyuğa yerleştirin. Çilek dilimlerini üst üste dizerek ya da çilekleri bütün bırakarak üzerini süsleyin ve servis edin.

Püf Noktası

Pavlova Püf Noktaları:

1. Pavlova Kaç Dakika Çırpılır?
Pavlova'nın yumurta beyazları, sertleşip krem gibi olana kadar yaklaşık 10 ila 15 dakika boyunca yüksek hızda çırpılmalıdır. Karışımın pürüzsüz ve parlak bir kıvama gelmesi önemlidir.
2. Pavlovanın İçi Nasıl Olmalıdır?
Pavlova'nın içi hafif ve hava dolu olmalıdır. Kabuğun dışı çıtırken, iç kısmı hafif nemli ve yumuşak olmalıdır. İdeal olarak, dış kabuk çatlayacak kadar çıtır olmalı ancak iç kısmı hafif nemli kalmalıdır.
3. Pavlova Hangi Ülkeye Ait?
Pavlova, popüler bir tatlı olan ve yumuşak iç kısmı ile çıtır dış kabuğuyla tanınan bir tatlıdır. Ancak, bu tatlıya ilişkin kesin kökenleri hakkında birçok tartışma vardır. Genellikle Yeni Zelanda ve Avustralya arasında bir rekabet konusu olmuştur. Ancak, genel olarak kabul gören görüş, bu tatlı ismini Rus balerini Anna Pavlova'dan aldığı yönündedir.
4. Pavlova Neden Yumuşak Olur?
Pavlova'nın yumuşak iç kısmı, uzun süre düşük sıcaklıkta pişirilmesinden kaynaklanır. Düşük sıcaklık, dış kabuğun çıtır olmasını sağlarken, iç kısmın yumuşak ve nemli kalmasını sağlar.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Karamelize Ananas Tatlısı Tarifi
17B Görüntüleme
Alper Tuğrul Ünlütürk
Alper Tuğrul Ünlütürk
Natolia - Brand Chef
Rize Helvası Tarifi
130 Dakika
4-6 Kişilik
20B Görüntüleme
Yeşim Erol
Yeşim Erol
Barry Callebaut Turkey - Head of Chocolate Academy
Çikolatalı Samosa Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
13B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.