Kısık Ateş
Tarif

Çıtır Nugget Tarifi

Yağda kızartma derdi olmayan son derece sağlıklı bir atıştırmalık... Fırında çıtır nugget tarifi nasıl yapılır?
50 Dakika
4-6 Kişilik
Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
Fırın
approved
Bu tarif Kısık Ateş tarafından onaylanmıştır.
approved
Paylaş
  • 18B
  • 211
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
300 g kemiksiz tavuk eti
1-2 adet yumurta
20 g Pınar Hardal
Pınar
40 g ceviz içi
30 g çiğ fıstık
50 g mısır unu
tuz
karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Bir karıştırma kabında yumurta ve hardalı tel çırpıcı ile çırpın, çok hızlı kıvam alacaktır.
  • Ufalanması için ceviz içi ve çiğ fıstığı blender’dan geçirin ve bir karıştırma kabına alın. Üzerine mısır unu, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın. Bu aşamada dilediğiniz farklı toz baharatlar tercih edebilirsiniz.
  • Tavukları dilediğiniz şekilde dilimledikten sonra önce yumurta karışımına daha sonra mısır unlu karışıma bulayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında 45 dk. pişirin.
  • Servis önerisi olarak; 30 g süzme yoğurt, 20 g Pınar Labne, bir tutam kekik, pul biber, tuz ve karabiberi karıştırıp çıtır tavuğun yanında sos olarak kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Özgenur Bengisu
Özgenur Bengisu
Photographer | Food Stylist
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Beyaz Et/Tavuk Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kaparili Kremalı Tavuk Tarifi
17B Görüntüleme
Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi
approved
60 Dakika
4-6 Kişilik
42B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Fırında Tavuk Kanat Tarifi
30 Dakika
4-6 Kişilik
116B Görüntüleme

Yorumlar (9)

Melike Çebi
· 21.10.2020

Çekimlerinizi ne ile yapıyorsunuz? 😊

Uzman Özgenur Bengisu bu yorumu beğendi
Özgenur Bengisu
· 21.10.2020

Merhaba, sony A7ii ile yapıyorum ve35mm 50 mm lensler kullanıyorum.

Zeynep Zeynep
· 21.10.2020

Ellerinize kollarınıza sağlık. Fıstık ve ceviz kullanmadan yapsam bi sorun olur mu?

Uzman Özgenur Bengisu bu yorumu beğendi
Özgenur Bengisu
· 22.10.2020

Teşekkürederim. Tabi ki yapabilirsiniz fakat yerken çıtır ve lezzetli olmasını sağlıyor o yüzden bunlarla yapmanızı tavsiye ederim.

Zeynep Zeynep
· 22.10.2020

Çok teşekkür ederim cevabınız için. En kısa zamanda deneyeceğim.

Uzman Özgenur Bengisu bu yorumu beğendi