Tarif

Deniz Börülceli Atom Tarifi

Atıksız Mutfak, Sürdürülebilir Gıda konseptinin yeni bölümüyle karşınızdayım! Bu ayın ürünü hem çok leziz hem çok sağlıklı sebzeler arasında yer alan Deniz Börülcesi! Sofralarınıza çok yakışacak nefis deniz börülceli atom tarifi nasıl yapılır? Nefis bir meze önerisi olacak acılı yoğurtlu atom tarifi yapmanın püf noktaları nelerdir? Son derece pratik ve lezzetli olan deniz börülceli atom tarifinin püf noktalarına videomuzdan ulaşabilirsiniz!
30 Dakika
4-6 Kişilik
Sıcak ve Soğuk Meze
Karıştırma
Paylaş
  • 4B
  • 40
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g temizlenmiş deniz börülcesi
250 g Pınar Yoğurt veya süzme yoğurt
2 diş sarımsak
1-2 tutam tuz
50 g Pınar Tereyağı
Pınar
4 adet kuru Arnavut biberi
6 g kırmızı toz biber

Nasıl Yapılır?

  • Bir tencerede deniz börülcesini kaynar suda yumuşayana kadar haşlayın ve soğuk suyun içerisine alın.
  • Haşlanan börülcelerin dip kısımlarından çekerek içerisindeki kılçıkları ayıklayın.
  • Bir karıştırma kabında; ayıklanmış deniz börülcesini, yoğurdu, ezilmiş sarımsakları ve tuzu iyice karıştırın. Daha sonra bir servis tabağına alın.
  • Arnavut biberlerini gelişi güzel doğrayın ve tereyağında kavurun. Tercihen kırmızı toz biber ilave edin ve ocaktan alın.
  • Hazırladığınız bu acı yağı servis tabağınızdaki yoğurtlu deniz börülcesinin üzerine dökerek servis edin.

Püf Noktası

*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
4.8
6 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sıcak ve Soğuk Meze Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Patlıcanlı Meze
15 Dakika
4-6 Kişilik
37B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Frenk Cacığı
15 Dakika
2-4 Kişilik
30B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Közlenmiş Patlıcan
25 Dakika
2-4 Kişilik
24B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.