- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Dereotlu Poğaça Tarifi
Tarif
Dereotlu Poğaça Tarifi
Evlerin yanı sıra fırınların da vazgeçilmez poğaçası: Ev yapımı dereotlu ve peynirli poğaça tarifi nasıl yapılır?
45 Dakika
8-10 Kişilik
Hamur İşi Tarifleri
Fırın
![Dereotlu Poğaça Tarifi](https://cdn.kisikates.com.tr/image-cache/cache/recipe_main_image_large/https---cdn.kisikates.com.tr/recipe-media/cbebf679ace5fd440395dbe4b21e71a0bbb8fa6c.jpeg)
Paylaş
- 27B
- 31
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g un
10 g tuz
5 g toz şeker
10 g kabartma tozu
2 adet yumurta
125 ml sıvı yağ
1/2 demet dereotu
üzerine sürmek için 2 adet yumurta sarısı
Nasıl Yapılır?
- 1Elenmiş un, tuz, şeker ve kabartma tozunu bir kaba alın.
- 2Üzerine 2 adet yumurta, sıvı yağ ve yoğurdu ekleyip yoğurmaya başlayın.
- 3Son olarak ince kıyılmış dereotunu ekleyip hamuru son kez toparlayın.
- 4Ele yapışmayan bir hamur elde ettiğinizde hamurdan bir parça kopartıp avuç içinizde yuvarlayın.
- 5Ardından tezgaha alarak daire şeklinde açın ve orta kısmına tercihen beyaz peynir yerleştirerek hamurun uç kısımlarını katlayın. Tüm hamur bitene kadar aynı işlemleri tekrarlayın.
- 6Yumurta sarılarını fırça yardımı ile poğaçaların üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180°C fırında 20-25 dakika kontrollü pişirin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
![Pınar Online](/19fa6c495c110b9e791cc5a1cbd664d0.png)
![Aç Gezenler](https://cdn.kisikates.com.tr/image-cache/cache/user_avatar_medium/https---cdn.kisikates.com.tr/user-avatar/19775257e6d2606ccd01195dbe9c8c565de54ffb.png)
Aç Gezenler
AG Creative
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?