- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Peymacun Tarifi
Tarif
Peymacun Tarifi
Pide ustalarını aratmayacağınız, Peymacun tarifini denemelisiniz. Otlu peynirli Peymacun tarifi nasıl yapılır?
45 Dakika
2-4 Kişilik
Hamur İşi Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 39B
- 63
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Hamuru için:
550 g un
8 g tuz
240 ml ılık su
8 g toz şeker
50 g yaş maya
Üzeri için:
1 demet kıyılmış maydanoz
5 g pul biber
1 adet yumurta
kenarlarına sürmek için 1 adet yumurta sarısı
Nasıl Yapılır?
- 1Hamuru için: un ve tuzu bir kaba koyup ortasını açın, ılık su ve toz şeker ile eritilen yaş mayayı unun ortasına dökün ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- 2Hazır olan hamur 1 saat bekleyip kabardıktan sonra yumurta büyüklüğünde bezelere ayırın.
- 3Pide şeklinde veya yuvarlak olarak açın. Üzeri için labne, rendelenmiş kaşar peyniri, kıyılmış maydanoz, 1 adet yumurta ve pul biberi güzelce karıştırın. Hazırladığınız harcı üzerine yayın.
- 4Hamurun kenarlarını hafifçe kıvırın ve bir fırçayla yumurta sarısı sürün.
- 5Önceden ısıtılmış 170-180 derece fırında 20-25 dakika pişirin, sıcak olarak servis edin.
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Hamur İşi Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.