- Tarifler
- Ara Sıcak/Ara Öğün ve Atıştırmalık
- Ekşi Kremalı Blini Kanepeler Tarifi
Tarif
Ekşi Kremalı Blini Kanepeler Tarifi
Misafirlerinizi şımartacak atıştırmalıklardan, ekşi kremalı kanepe tarifi.
45 Dakika
2-4 Kişilik
Ara Sıcak/Ara Öğün ve Atıştırmalık
Kısık Ateşte

Paylaş
- 13B
- 16
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
120 g un
2 g kuru maya
25 g toz şeker
3 adet yumurta
45 ml ılık su
3 g kaya tuzu
50 g siyah havyar
100 g füme somon
5 adet frenk soğanı
1/4 demet dereotu
Nasıl Yapılır?
- 1Küçük bir kasede maya, şeker ve ılık suyu karıştırıp 10 dakika bekletin.
- 2Daha sonra mayayı bir karıştırma kabına alın ve üzerine tuz, süt ve un ekleyip karıştırın. Mayalanması için 30 dakika bekletin.
- 3Mayalama işlemi sonrası yumurtaları ve oda sıcaklığında erittiğiniz tereyağını ilave edin ve çırpın.
- 4Hazır olan blini hamurunu pişirmeden önce yapışmaz tavayı iyice ısıtın ve yağlayın.
- 5Isınan tavaya yarım kepçe olacak şekilde harçtan dökün.
- 6Kısık ateşte her bir tarafını 1-1.5 dakika pişirin.
- 7Hazır blinilerin üzerine ekşi krema sürün.
- 8Üzerine somon ve havyarları dilediğiniz gibi ekleyin.
- 9Dereotu ve frenk soğanı ile süsleyip servis edebilirsiniz.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.


Kısık Ateş
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?