Tarif

Lavantalı Fit Böğürtlen Tarifi

''Chef'in Sağlıklı Masası'' kitabımdan fit kalmanıza yardımcı olacak bir tarifi sizler için paylaşıyorum.
80 Dakika
1 Kişilik
Ara Sıcak/Ara Öğün ve Atıştırmalık Tarifleri
Fırın
Lavantalı Fit Böğürtlen Tarifi
Paylaş
  • 13B
  • 61
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
90 g yulaf kepeği
10 adet badem
25 g ay çekirdeği içi
5 g kakao nibi
40 g harnup pekmezi
5 adet böğürtlen
1 tutam himalaya tuzu
5 g kurutulmuş lavanta
90 ml badem sütü
16 g achai tozu
6 g mahlep
Süslemek için:
10 adet donuk böğürtlen

Nasıl Yapılır?

  • Ilık badem sütünün içine lavantaları ekleyin. 10 dakika bu şekilde dinlendirin.
  • Badem sütü ile demlediğiniz lavantayı süzüp çukur bir kaba alın. Achai tozunu, mahlebi, yulaf kepeğini, ay çekirdeği içini, kakao nibini, pekmezi, tuzu ve böğürtleni ilave edin.
  • Tüm malzemeyi spatulayla iyice karıştırın. Daha sonra dikdörtgen tart kalıbına kaşıkla bastırarak yayın. Önceden ıstılmış 40 dereceye ayarlı fırında, 1 saat boyunca kurutun.
  • Fırından alın, isteğe göre dondurulmuş böğürtlenle süsleyerek servis yapın.

Püf Noktası

Arzu ederseniz pekmez yerine, aynı oranda ev yapımı şekersiz böğürtlen reçelini de tercih edebilirsiniz.

Enerji: 184,6 kalori
Karbonhidrat: 28,6 gr
Protein: 8,4 gr
Yağ: 4,7 gr
Lif: 2,56 gr

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Ara Sıcak/Ara Öğün ve Atıştırmalık Tarifleri Tarifleri

Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Zeytinli Grissini Tarifi
60 Dakika
8-10 Kişilik
8B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Cheddar Peynirli Biscuits Tarifi
5B Görüntüleme
Arefe Köftesi Tarifi
70 Dakika
6-8 Kişilik
24B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.