Tarif

Ekşi Kremalı Kadayıf Mantı Tarifi

Kadayıftan mantı nasıl yapılır? Kadayıf mantı tarifi ve püf noktaları.
55 Dakika
2-4 Kişilik
Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri
Fırın
Ekşi Kremalı Kadayıf Mantı Tarifi
Paylaş
  • 10B
  • 64
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet soğan
300 g kıyma
tuz ve karabiber
2 diş sarımsak
100 g Pınar Tereyağı
Pınar
500 g taze tel kadayıf
Üzeri için:
200 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
100 g Pınar Tereyağı
Pınar
80 g domates salçası
2 tutam pul biber

Nasıl Yapılır?

  • İç Harcı için: kuru soğanı rendeleyin. Kıyma tuz, karabiber ve ezilmiş sarımsakla beraber güzelce yoğurup buzdolabında en az yarım saat dinlendirin.
  • Bu sırada tereyağını ocakta yakmadan eritin. Hafif soğuduktan sonra tel kadayıfa bulayın. Uzun bir parça tel kadayıfı bölmeden avucunuza yerleştirin ve içine mantı içi koyar gibi kıymasını koyup ceviz büyüklüğünde yuvarlayarak sarın.
  • Tüm kadayıf bitene kadar aynı işlemi yapın.
  • Yağlanmış fırın tepsisine kadayıf toplarını dizin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında altın rengin olana kadar kızartın. Yaklaşık 20 dakika.
  • Üzeri için ekşi kremayı çırpın ve buzdolabında soğumaya bırakın.
  • Küçük bir tavada tereyağını salça ile kavurduktan sonra bir miktar pul biber ekleyin yağın yanmasına izin vermeden ocaktan alın.
  • Pişirdiğiniz topların üzerine ekşi kremayı yayın daha sonra hazırladığınız salçalı sosu döküp bekletmeden servis yapın.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri Tarifleri

Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
Acılı Kuru Fasulye Tarifi
70 Dakika
4-6 Kişilik
29B Görüntüleme
Mantarlı Taze Börülce Yemeği Tarifi
20B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Musakka Tarifi
50 Dakika
4-6 Kişilik
87B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.