Tarif

Kuzu Etli Patates Silkmesi Tarifi

Kuzu etli patates silkmesi tarifi nasıl yapılır? Etli patatesli silkme yapmanın püf noktaları nelerdir? Sade yağ nasıl yapılır? Daha fazlası için tarif videomuza göz atmayı unutmayın!
45 Dakika
2 Kişilik
Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri
Tencere
Paylaş
  • 21B
  • 109
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet patates
100 g sade yağ
1 adet kuru soğan
150 g koyun eti, orta yağlı
25 g salça
250 ml kemik suyu
5 g tuz
5 g pul biber

Nasıl Yapılır?

  • Patateslerin kabuklarını soyun, yıkayın, süzdürün ve halka halka doğrayın.
  • Sade yağı bir tencerede kızdırın, patatesleri pembeleşinceye kadar kızartıp havlu kağıt üzerine alın.
  • Halka doğranmış soğanları aynı yağda pembeleştirip patateslerin yanına alın.
  • Kuşbaşı etleri aynı tavada pembeleştirin ve alın.
  • Salçayı çiğ kokusu gidene kadar aynı tavada kavurun, üzerine kemik suyu ilave edip kaynatın. Pul biber ve tuzla lezzetlendirin.
  • Kızarttığınız etleri, soğanları ve patatesleri tavaya yerleştirin.
  • Ara sıra tencerenin yanlarından tutup silkeleyerek kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirin.
  • İyice suyu çekilip yağı kalıncaya kadar pişirilen yemeği sıcak olarak servis edin.

Püf Noktası

*Tarif videomuza Kısık Ateş Tv YouTube kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Taze Sarımsak Yemeği Tarifi
55 Dakika
4-6 Kişilik
23B Görüntüleme
Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
Kokoreç Beğendi Tarifi
50 Dakika
2-4 Kişilik
14B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Etli Taze Fasulye Tarifi
80 Dakika
4-6 Kişilik
114B Görüntüleme

Yorumlar (11)

sudem erdoğan
· 02.04.2021

çok güzel bir tarif çok lezzeti gözüküyor şefim ellerinize sağlık...

Uzman Fehmi Samancı bu yorumu beğendi
Fehmi Samancı
· 03.04.2021

Teşekkür ederim 🙏👍🤗

Hayal Gençoğlu
· 26.04.2021

Şeflerin 👑

Uzman Fehmi Samancı bu yorumu beğendi
Fehmi Samancı
· 27.04.2021

🙏🙏🙏

Sercan Akdağ
· 20.06.2021

Şefim yemek iyi güzel de kasap 150 gr et tarttı o kadar az geldi ki 1 kişiye bile yetmez dedim 300 gr aldım bu tarifteki gramajda hata olmasın

Uzman Fehmi Samancı bu yorumu beğendi
Fehmi Samancı
· 21.06.2021

Merhaba, et dışında patates soğan gibi sebzelerle desteklenen bir yemek olduğu için yanlış diyemeyiz. Burada yaptığımız reçeteler daha çok küçük porsiyonlarda sizlere örnek olması adına hazırlanıyor bunu unutmayın. Sizler kişi sayısına göre malzeme oranlarını mutlaka artırın ve neyin ön planda olmasını isterseniz o malzemeyi daha bol tutun. Şimdiden ellerinize sağlık, sevgiler 😇🙏👍