- Tarifler
- Diğer Tarifler
- Elma Sirkesi Tarifi
Elma Sirkesi Tarifi
- 2M
- 121
- Kaydet
Malzeme Listesi
Nasıl Yapılır?
- 1Elmaları yıkayın, parçalara bölün. Kabuk ve çekirdeklerini hiç ayırmadan toprak küp veya büyük bir kavanozun içine koyun.
- 2Elmaların üzerini geçecek kadar temiz içme suyu ilave edin. Tuz ve toz şekeri ekleyin. İsterseniz nohut, buğday veya ekmeği bu suyun içine ekleyin.
- 3Kavanozun üzerini hava alan pamuklu bir tülbentle kapatıp iple ya da lastikle sıkarak sabitleyin. Karanlık ve serin bir yerde yaklaşık 1 ay muhafaza etmeye başlayın.
- 4İlk zamanlarda gün aşırı, daha sonraki günlerde haftada bir kez tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın. Elmalar dibe çökene kadar karıştırma işlemine bu aralıklarla devam edin.
- 5Muhafaza ettiğiniz süre boyunca suyun üzerinde küf gibi beyaz bir tabaka oluştuğunu göreceksiniz. Buna sirke anası denir, canlılığının göstergesidir ve çok değerlidir. Temizlememenizi öneririm.
- 6Dört hafta içerisinde elmaların dibe çöktüğünü göreceksiniz akabinde bir hafta daha fermente işlemini sürdürün daha sonra elma posalarını çıkarın ve suyunu süzün.
- 7Daha sonra sirkeniz kullanıma hazır olacaktır. Afiyet olsun.
Püf Noktası
*Fermente sürecinde doğru sıcaklık ve ortamda bozulmadan uzun süre bekletilen elma sirkesi, bir o kadar keskin ve etkili olur.
*Elma Sirkesi Faydaları Nelerdir?
- Sindirimi destekler.
- Kan şekerini düzenleyebilir.
- İştahı kontrol altında tutabilir.
- Cilt sağlığını iyileştirebilir.
- Saç sağlığını destekleyebilir.
- Antioksidan özelliklere sahiptir.
*Elma Sirkesi Kaç Günde Olur?
- Elma sirkesi doğal bir fermente içecektir. Fermentasyon süreci sıcaklık ve diğer faktörlere bağlı olarak değişebilir. Genellikle 3-4 hafta sürebilir.
*Elma Sirkesi Nasıl İçilir?
- Genellikle bir çay kaşığı ile başlanabilir, suyla seyreltilerek içilebilir. Salatalara sos olarak da ekleyebilirsiniz.
*Elma Sirkesi Zayıflatır Mı?
- Bazı araştırmalar, elma sirkesinin kilo kaybına yardımcı olabileceğini göstermektedir. Ancak, bu konuda kesin bir kanıt bulunmamaktadır ve herkesin vücut tepkisi farklıdır.
*Elma Sirkesi Tüketim Miktarı Ne Kadar Olmalıdır?
- Başlangıçta günlük bir çay kaşığı ile başlanabilir. Ancak, miktarı kişisel sağlık durumunuza ve hedeflerinize bağlı olarak ayarlamak önemlidir.
*Elma Sirkesi Aç Karnına Mı Tok Karnına Mı İçilir?
- Genellikle aç karnına içilmesi önerilir, çünkü bu sindirim sistemine yardımcı olabilir. Ancak, mide rahatsızlığına neden oluyorsa veya kişisel tercihlere bağlı olarak yemeklerle birlikte de tüketilebilir.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Benzer Diğer Tarifler
Yorumlar (6)
ekmek buğday ve nohut ucunude koyucazmi acaba icine yoksa sadeca nohut koysam olur mu? birde kavanozun ağzını önce tulbentle kapatıp sonra kapakla mı kapaticaz acabaçok teşekkür ederim efendim
Merhaba, evet nohut koymanız yeterli olacaktır. Kavanozun üzerini hava alan pamuklu bir tülbentle kapatıp iple ya da lastikle sıkarak sabitleyin. Karanlık ve serin bir yerde yaklaşık 1-1 buçuk ay muhafaza etmeye başlayın. Diğer adımları tarifin içindeki anlatımımdan gerçekleştirebilirsiniz. Ben teşekkür ederim, elinize sağlık.