Kısık Ateş
Tarif

Enchilada Tarifi

30 dakikada hazırlayabileceğiniz, tavuklu nefis enchilada tarifi.
30 Dakika
4-6 Kişilik
Beyaz Et Tarifleri
Fırın
Enchilada Tarifi
Paylaş
  • 37B
  • 77
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
240 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
200 g Pınar Kaşar Peyniri
Pınar
200 g Pınar Cheddar Peyniri
Pınar
8 adet küçük tortilla ekmeği
2 adet haşlanmış tavuk göğsü
200 ml tavuk suyu
1 diş sarımsak
1 adet yeşil taze soğan
3 g kişniş
3 g karabiber
3 g kaya tuzu

Nasıl Yapılır?

  • Haşlanmış tavuk göğsünü ince ince doğrayın ve bir kaba alın.
  • Üzerine kıyılmış yeşillikleri, baharatları, kıyılmış sarımsağı ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin.
  • Daha sonra ekşi krema ve tavuk suyunu ilave ederek güzelce karıştırın.
  • Hazırladığınız harcı tortilla ekmeklerine sarıp bir fırın kabına yerleştirin.
  • Üzerini bolca cheddar peyniri ile kaplayıp önceden ısıtılmış 180°C fırında 25 dakika pişirip servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Et Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Fırında Tavuk Kanat Tarifi
30 Dakika
4-6 Kişilik
112B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
İç Pilav Dolgulu Hindi Tarifi
120 Dakika
8-10 Kişilik
22B Görüntüleme
Kekikli Tavuk Pirzola Tarifi
45 Dakika
2-4 Kişilik
20B Görüntüleme

Yorumlar (4)

Hazal Roman
· 31.01.2020

Chef enchilada nedir

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 03.02.2020

Merhaba Hazal, Meksika mutfağından çıkan ve Amerikan mutfağında da yer alan bir yemektir. Bizler kendi yorumumuzu katarak böyle bir tarif geliştirdik. Denemeni öneriyoruz, hoşça kal.

uğur demiröz
· 19.03.2020

Tavuklarım pişmedi, chedarlarım ise yandı ve peynir özelliğini kaybetti. Nerede hata yapmış olabilirim ?

Kısık Ateş
· 20.03.2020

Merhaba Uğur, Enchilada'yı hazırlamadan ve fırında pişirme aşamasına gelmeden önce haşlanmış tavuk kullanmış olman gerekiyor. Bunun yanı sıra fırın derecesi yüksek kaldıysa o da yanmasına sebep olmuştur. Malzeme listesi ve yapım aşamalarını tam ve doğru olarak uygulayarak tekrar denemeni tavsiye ediyoruz.