- Tarifler
- Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
- Enchilada Tarifi
Tarif
Enchilada Tarifi
30 dakikada hazırlayabileceğiniz, tavuklu nefis enchilada tarifi.
30 Dakika
4-6 Kişilik
Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
Fırın
![Enchilada Tarifi](https://cdn.kisikates.com.tr/image-cache/cache/recipe_main_image_large/https---cdn.kisikates.com.tr/recipe-media/3811a67217290ff7c20af1a18efc7393418efe14.jpeg)
Paylaş
- 38B
- 77
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
8 adet küçük tortilla ekmeği
2 adet haşlanmış tavuk göğsü
200 ml tavuk suyu
1 diş sarımsak
1 adet yeşil taze soğan
3 g kişniş
3 g karabiber
3 g kaya tuzu
Nasıl Yapılır?
- 1Haşlanmış tavuk göğsünü ince ince doğrayın ve bir kaba alın.
- 2Üzerine kıyılmış yeşillikleri, baharatları, kıyılmış sarımsağı ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin.
- 3Daha sonra ekşi krema ve tavuk suyunu ilave ederek güzelce karıştırın.
- 4Hazırladığınız harcı tortilla ekmeklerine sarıp bir fırın kabına yerleştirin.
- 5Üzerini bolca cheddar peyniri ile kaplayıp önceden ısıtılmış 180°C fırında 25 dakika pişirip servis edin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
![Pınar Online](/19fa6c495c110b9e791cc5a1cbd664d0.png)
![Kısık Ateş](https://cdn.kisikates.com.tr/image-cache/cache/user_avatar_medium/https---cdn.kisikates.com.tr/user-avatar/df868aaad0c5a83c1e45e0b84a4ed9e7fba66aab.png)
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Beyaz Et/Tavuk Tarifleri Tarifleri
![Özden Yılmaz](https://cdn.kisikates.com.tr/image-cache/cache/user_avatar_small/https---cdn.kisikates.com.tr/user-avatar/f835958745d4e215197254a44f3e2b6b6abe9958.jpeg)
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
![Izgara Tavuk Bowl Tarifi](https://cdn.kisikates.com.tr/image-cache/cache/recipe_main_image_medium/https---cdn.kisikates.com.tr/recipe-media/f353b88192007eb0970531f3bd08263947716476.jpeg)
45 Dakika
1 Kişilik
Yorumlar (4)
Tavuklarım pişmedi, chedarlarım ise yandı ve peynir özelliğini kaybetti. Nerede hata yapmış olabilirim ?
Merhaba Uğur, Enchilada'yı hazırlamadan ve fırında pişirme aşamasına gelmeden önce haşlanmış tavuk kullanmış olman gerekiyor. Bunun yanı sıra fırın derecesi yüksek kaldıysa o da yanmasına sebep olmuştur. Malzeme listesi ve yapım aşamalarını tam ve doğru olarak uygulayarak tekrar denemeni tavsiye ediyoruz.