- Tarifler
- Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
- Hindi Tandır ve Firik Pilavı Tarifi
Tarif
Hindi Tandır ve Firik Pilavı Tarifi
Hem sağlıklı hem lezzetli muhteşem ikiliye hazır mısınız? Hindi tandır ve firik pilavı tarifi nasıl yapılır?
160 Dakika
6-8 Kişilik
Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 25B
- 95
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet kuru soğan
1 adet kereviz
1 adet pancar
1 adet havuç
2 adet patates
Sarımsak Püresi için:
1 baş sarımsak
zeytinyağı
tuz&karabiber
Marinasyon için:
40 g biber salçası
20 g bal
sarımsak püresi
karabiber
pul biber
Pilav için:
500 g firik bulguru
1 adet kuru soğan
1 adet kabak
1 adet kırmızı dolmalık biber
20 ml zeytinyağı
2 adet domates
pul biber
tuz&karabiber
yeteri kadar sıcak su
Nasıl Yapılır?
- 1Fırını 170-180 dereceye ayarlayın.
- 2Soğan, kereviz ve pancarları elma dilimi, havuç ve patatesleri kalın dilimler halinde doğrayın ve tepsiye yerleştirin.
- 3Sarımsak püresi için: Bir baş sarımsağın baş kısmını ucu gözükecek şekilde kesin. Üzerine az miktarda tuz karabiber ve zeytinyağı ilave edip alüminyum folyoya sarın ve 15-20 dakika fırında pişirin.
- 4Pişen sarımsağı kenarlarından bastırarak iç kısmının püre halinde çıkmasını sağlayın.
- 5Hindi marinasyonu için: oda sıcaklığında tereyağı, biber salçası, bal, sarımsak püresi, karabiber ve tercihe göre pul biberi rondodan çekin.
- 6Hindi buta bıçak yardımı ile delikler açın. Hazır olan marinasyon harcını hindinin tamamını kaplayacak şekilde yedirin ve tepsideki sebzelerin üzerine yerleştirin.
- 7Üzerine limon dilimlerini suyunu sıkarak sebzelerin arasına bırakın. Taze biberiye ve taze kekikler ekleyin.
- 8Tepsinin üzerini yağlı kağıt ile örttükten sonra alüminyum folyo ile tamamen kaplayarak sıkıca sarın ve önceden ısıtılmış fırında 1-1 buçuk saat pişirin.
- 9Pilav için: Firik bulgurunu pişirmeden önce 10-15 dakika ılık tuzlu suda bekletin.
- 10Soğan, kabak, domates ve biberleri küp küp doğrayın.
- 11Bir tencerede zeytinyağı ve tereyağını kızdırın. İlk olarak soğanları pembeleşene kadar kavurun, dolmalık biber ve kabağı ilave edip kavurma işlemine devam edin. Ardından firik bulgurunu süzerek tencereye ilave edin.
- 12Son olarak domatesleri ilave edip pul biber, tuz ve karabiberle lezzetlendirin.
- 13Üzerini biraz geçecek kadar su ilave edip tencerenin kapağını kapatın ve pişmeye bırakın.
- 14Pilav suyunu çekip göz göz olmaya başladığında ocaktan alın ve demlenmeye bırakın.
- 15Pişen hindiyi fırından alın ve üzerini açın. Fırın ısısını 190 dereceye yükselttikten sonra tepsiyi tekrar fırınlayın. Ortalama 1 saat daha pişirin.
- 16Pişen hindi tandırın tepside biriken suyunu firik pilavını lezzetlendirmek için üzerine gezdirebilirsiniz.
- 17Demlenen pilavı son kez karıştırın bir miktar maydanoz ve kereviz yaprağı, limon kabuğu ve limon suyuyla lezzetlendirebilirsiniz.
- 18Fırından çıkardığınız hindi butu ortadan ikiye kesin.
- 19Tepside pişen sebzeleri sunum tabağına yerleştirin, hindiyi sebzelerin üzerine yerleştirin ve firik pilavı eşiğinde servis edin. Taze biberiye ve kekik yapraklarıyla süsleyebilirsiniz.
Püf Noktası
Hindi Tandırın Püf Noktaları:
*Sebzelerin bir anda pişip kurumalarına engel olmak için büyük dilimler halinde doğrayın.
*Kerevizi soyduktan sonra limonlu suda bekleterek kararmasını engelleyebilirsiniz.
*Bal yerine pekmezde kullanabilirsiniz. Şeker kullanmak istemiyorsanız bal veya pekmez kullanmadan da karışımı hazırlayabilirsiniz.
*Karışımın içinde tuz kullanmanıza gerek yoktur. *Tuz pişme işlemi sırasında hindinin suyunu daha çok salmasına sebep olacağı için sonradan eklenmesi daha uygundur.
Firik Pilavının Püf Noktaları:
*Firik pilavı yaparken mevsimine göre farklı sebzeler tercih edebilirsiniz.
*Pilava dilerseniz salçada ekleyebilirsiniz.
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
5.0
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.