Kısık Ateş
Tarif

Hindi Tandır ve Firik Pilavı Tarifi

Hem sağlıklı hem lezzetli muhteşem ikiliye hazır mısınız? Hindi tandır ve firik pilavı tarifi nasıl yapılır?
160 Dakika
6-8 Kişilik
Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
Fırın
Paylaş
  • 23B
  • 95
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet Pınar Hindi But
Pınar
2 adet kuru soğan
1 adet kereviz
1 adet pancar
1 adet havuç
2 adet patates
Sarımsak Püresi için:
1 baş sarımsak
zeytinyağı
tuz&karabiber
Marinasyon için:
150-200 g Pınar Tereyağı
Pınar
40 g biber salçası
20 g bal
sarımsak püresi
karabiber
pul biber
Pilav için:
500 g firik bulguru
1 adet kuru soğan
1 adet kabak
1 adet kırmızı dolmalık biber
20 ml zeytinyağı
150 g Pınar Tereyağı
Pınar
2 adet domates
pul biber
tuz&karabiber
yeteri kadar sıcak su

Nasıl Yapılır?

  • Fırını 170-180 dereceye ayarlayın.
  • Soğan, kereviz ve pancarları elma dilimi, havuç ve patatesleri kalın dilimler halinde doğrayın ve tepsiye yerleştirin.
  • Sarımsak püresi için: Bir baş sarımsağın baş kısmını ucu gözükecek şekilde kesin. Üzerine az miktarda tuz karabiber ve zeytinyağı ilave edip alüminyum folyoya sarın ve 15-20 dakika fırında pişirin.
  • Pişen sarımsağı kenarlarından bastırarak iç kısmının püre halinde çıkmasını sağlayın.
  • Hindi marinasyonu için: oda sıcaklığında tereyağı, biber salçası, bal, sarımsak püresi, karabiber ve tercihe göre pul biberi rondodan çekin.
  • Hindi buta bıçak yardımı ile delikler açın. Hazır olan marinasyon harcını hindinin tamamını kaplayacak şekilde yedirin ve tepsideki sebzelerin üzerine yerleştirin.
  • Üzerine limon dilimlerini suyunu sıkarak sebzelerin arasına bırakın. Taze biberiye ve taze kekikler ekleyin.
  • Tepsinin üzerini yağlı kağıt ile örttükten sonra alüminyum folyo ile tamamen kaplayarak sıkıca sarın ve önceden ısıtılmış fırında 1-1 buçuk saat pişirin.
  • Pilav için: Firik bulgurunu pişirmeden önce 10-15 dakika ılık tuzlu suda bekletin.
  • Soğan, kabak, domates ve biberleri küp küp doğrayın.
  • Bir tencerede zeytinyağı ve tereyağını kızdırın. İlk olarak soğanları pembeleşene kadar kavurun, dolmalık biber ve kabağı ilave edip kavurma işlemine devam edin. Ardından firik bulgurunu süzerek tencereye ilave edin.
  • Son olarak domatesleri ilave edip pul biber, tuz ve karabiberle lezzetlendirin.
  • Üzerini biraz geçecek kadar su ilave edip tencerenin kapağını kapatın ve pişmeye bırakın.
  • Pilav suyunu çekip göz göz olmaya başladığında ocaktan alın ve demlenmeye bırakın.
  • Pişen hindiyi fırından alın ve üzerini açın. Fırın ısısını 190 dereceye yükselttikten sonra tepsiyi tekrar fırınlayın. Ortalama 1 saat daha pişirin.
  • Pişen hindi tandırın tepside biriken suyunu firik pilavını lezzetlendirmek için üzerine gezdirebilirsiniz.
  • Demlenen pilavı son kez karıştırın bir miktar maydanoz ve kereviz yaprağı, limon kabuğu ve limon suyuyla lezzetlendirebilirsiniz.
  • Fırından çıkardığınız hindi butu ortadan ikiye kesin.
  • Tepside pişen sebzeleri sunum tabağına yerleştirin, hindiyi sebzelerin üzerine yerleştirin ve firik pilavı eşiğinde servis edin. Taze biberiye ve kekik yapraklarıyla süsleyebilirsiniz.

Püf Noktası

Hindi Tandırın Püf Noktaları:
*Sebzelerin bir anda pişip kurumalarına engel olmak için büyük dilimler halinde doğrayın.
*Kerevizi soyduktan sonra limonlu suda bekleterek kararmasını engelleyebilirsiniz.
*Bal yerine pekmezde kullanabilirsiniz. Şeker kullanmak istemiyorsanız bal veya pekmez kullanmadan da karışımı hazırlayabilirsiniz.
*Karışımın içinde tuz kullanmanıza gerek yoktur. *Tuz pişme işlemi sırasında hindinin suyunu daha çok salmasına sebep olacağı için sonradan eklenmesi daha uygundur.

Firik Pilavının Püf Noktaları:
*Firik pilavı yaparken mevsimine göre farklı sebzeler tercih edebilirsiniz.
*Pilava dilerseniz salçada ekleyebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Beyaz Et/Tavuk Tarifleri Tarifleri

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Kızarmış Çıtır Tavuk Kanatları Tarifi
27B Görüntüleme
Levent Demirçakmak
Levent Demirçakmak
Gelişim Üniversitesi - Öğretim Görevlisi
Piliç Kievski Tarifi
50 Dakika
1 Kişilik
59B Görüntüleme
Susamlı Tavuk Kanatları Tarifi
18B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.