- Tarifler
- Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
- Izgara Tavuk Bowl Tarifi
Tarif
Izgara Tavuk Bowl Tarifi
Günün önerisi: Izgara Tavuk Bowl tarifi nasıl yapılır? Son zamanlarda en çok tercih edilen yemek türü olan Bowl nedir? Tek bir kase içerinde birçok farklı çeşidin küçük porsiyonlar halinde birleşmesinden oluşan bowl, sağlıklı yaşamaya çalışan, yediklerine dikkat eden ve düzenli egzersiz yapan kişilerin vazgeçilmez öğünlerindendir. Şimdi gelin ızgara tavuk bowl tarifi nasıl yapılır ona bir göz atalım. Tavuklu bowl tarifi için gerekli malzemeler nelerdir? İşte tüm detaylarıyla, bol sebzeli tavuklu bowl tarifi…
45 Dakika
1 Kişilik
Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
Izgara
Paylaş
- 20B
- 56
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Marine Etmek için:
200 g tavuk göğsü
10 g kırmızı toz biber
5 g taze zencefil
1 dal taze biberiye
Garnitür için:
1/2 adet kırmızı dolmalık biber
1/2 adet sarı dolmalık biber
5-6 adet çeri domates
1 adet salatalık
1/2 adet avokado
3-4 yaprak marul
100 ml limon suyu
100 ml zeytinyağı
100 g haşlanmış karışık kinoa
kavrulmuş susam
Nasıl Yapılır?
- 1Marine etmek için; Tavuk göğsünü ince uzun şeritler halinde kesip geniş bir kaba alın. Kırmızı toz biber, taze zencefil, taze biberiye ve süt ile güzelce harmanlayın. Üzerine streç film çekerek buzdolabında en az 2 saat dinlenmeye bırakın.
- 2Marine olan tavuk göğsünü tahta çöp şişlere S şeklinde takın.
- 3Garnitür için; Kırmızı ve sarı biberleri halka doğrayın. Çeri domatesleri ikiye kesin. Salatalığı soyacak yardımıyla kalın şeritler halinde kesin. Avokadonun kabuğunu soyup dilimleyin. Marul yapraklarını doğrayın.
- 4Sosu için limon suyu ve zeytinyağını karıştırın. Marul ve salatalığı bu sosla harmanlayıp çukur bir servis tabağının kenarına yerleştirin. Yanına domatesleri koyun. Diğer tarafa haşlanmış kinoayı koyun. Tabağın diğer kenarına da Pınar Beyaz’ı koyup üzerine avokado dilimlerini yerleştirin ve bir tutam kavrulmuş susam serpin.
- 5Önceden ısıtılmış döküm tavaya bir miktar zeytinyağı dökün, tavuk şişleri önlü arkalı pişirin. Dilimlenmiş biberleri de aynı şekilde tavada pişirdikten sonra tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın.
- 6Hazır olan garnitürlerin üzerine ızgara biberleri koyun. En üste tavuk şişleri yerleştirip servise hazır hale getirin. Afiyet olsun!
Püf Noktası
*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
4.9
7 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.