Paylaş
- 8B
- 35
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
3 adet çanak enginar
100 g Filiz Kelebek Makarna
1/4 demet dereotu
1,5 adet limonun suyu
yeteri kadar zeytinyağı
tuz&karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Enginarları irice doğrayın, limonlu bol tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Daha sonra süzerek kenara alın.
- 2Kelebek makarna için enginarları haşladığınız suyu derin ve geniş bir tencerede kaynatın. Kaynayan tuzlu suya makarnayı ekleyin, ara sıra karıştırarak paketin üzerindeki pişme süresine göre pişirin ve süzdürün.
- 3Dereotunu ince ince doğrayıp geniş bir kaba alın. Üzerine limon suyu ve zeytinyağı ekleyin, çırparak bir sos elde edin. Tuz ve karabiberle lezzetlendirin.
- 4Hazır olan sosun içine haşlanmış enginarı ve makarnayı alıp iyice karıştırın. İster sıcak ister soğuk olarak, üzerine limon kabuğu rendeleyerek servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
*Malzeme oranlarını kişi sayısına göre artırabilirsiniz.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.


Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Makarna Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.