Tarif

Enginarlı Makarna Tarifi

İster soğuk ister sıcak olarak servis edebileceğiniz enfes makarna tarifi: Enginarlı ve dereotlu makarna tarifi nasıl yapılır? Detaylar için tarif videomuzu izlemeyi unutmayın.
30 Dakika
2 Kişilik
Makarna Tarifleri
Tencere
Paylaş
  • 11B
  • 37
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
3 adet çanak enginar
100 g Filiz Kelebek Makarna
1/4 demet dereotu
1,5 adet limonun suyu
yeteri kadar zeytinyağı
tuz&karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Enginarları irice doğrayın, limonlu bol tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Daha sonra süzerek kenara alın.
  • Kelebek makarna için enginarları haşladığınız suyu derin ve geniş bir tencerede kaynatın. Kaynayan tuzlu suya makarnayı ekleyin, ara sıra karıştırarak paketin üzerindeki pişme süresine göre pişirin ve süzdürün.
  • Dereotunu ince ince doğrayıp geniş bir kaba alın. Üzerine limon suyu ve zeytinyağı ekleyin, çırparak bir sos elde edin. Tuz ve karabiberle lezzetlendirin.
  • Hazır olan sosun içine haşlanmış enginarı ve makarnayı alıp iyice karıştırın. İster sıcak ister soğuk olarak, üzerine limon kabuğu rendeleyerek servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
*Malzeme oranlarını kişi sayısına göre artırabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Makarna Tarifleri Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Su Tereli Misket Limonlu Makarna Tarifi
14B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Pesto Soslu Linguine Tarifi
40 Dakika
1 Kişilik
18B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Ekşi Kremalı Makarna Tarifi
30 Dakika
4-6 Kişilik
17B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.