Tarif

Enginarlı Makarna Tarifi

İster soğuk ister sıcak olarak servis edebileceğiniz enfes makarna tarifi: Enginarlı ve dereotlu makarna tarifi nasıl yapılır? Detaylar için tarif videomuzu izlemeyi unutmayın.
30 Dakika
2 Kişilik
Makarna
Tencere
Paylaş
  • 8B
  • 35
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
3 adet çanak enginar
100 g Filiz Kelebek Makarna
1/4 demet dereotu
1,5 adet limonun suyu
yeteri kadar zeytinyağı
tuz&karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Enginarları irice doğrayın, limonlu bol tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Daha sonra süzerek kenara alın.
  • Kelebek makarna için enginarları haşladığınız suyu derin ve geniş bir tencerede kaynatın. Kaynayan tuzlu suya makarnayı ekleyin, ara sıra karıştırarak paketin üzerindeki pişme süresine göre pişirin ve süzdürün.
  • Dereotunu ince ince doğrayıp geniş bir kaba alın. Üzerine limon suyu ve zeytinyağı ekleyin, çırparak bir sos elde edin. Tuz ve karabiberle lezzetlendirin.
  • Hazır olan sosun içine haşlanmış enginarı ve makarnayı alıp iyice karıştırın. İster sıcak ister soğuk olarak, üzerine limon kabuğu rendeleyerek servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
*Malzeme oranlarını kişi sayısına göre artırabilirsiniz.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Makarna Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Karidesli Linguine Tarifi
35 Dakika
2 Kişilik
20B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Lazanya Milano Tarifi
45 Dakika
2-4 Kişilik
18B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Mantarlı Tagliatelle Tarifi
30 Dakika
4-6 Kişilik
24B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.