Paylaş
- 294B
- 163
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g fettuccine makarna, yumurtalı
100 g mantar
3 diş sarımsak
300 g tavuk göğsü
1/4 demet taze fesleğen
50 g parmesan peyniri
tuz&karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Derin bir tencerede zeytinyağı ve tuz ilave ettiğiniz suyu kaynatın. Fettuccine makarnaları ekleyip, damak tadınıza göre 8-10 dakika arası haşlayın.
- 2Makarnanın sosu için; üzerlerini nemli bir bezle temizlediğiniz mantarları halka halka doğrayın. Tavuk göğüs etini uzun ince şeritler halinde kesin. Taze çekilmiş karabiber ve tuz ilavesiyle lezzetlendirin.
- 3Sarımsakları rendeleyin. Fesleğenleri incecik doğrayın ve ayrı bir yerde bekletin.
- 4Tereyağını derin bir sos tavasında kızdırın. Doğranmış mantarları ekleyin, suyunu salmaması için yüksek ateşte soteleyin. Sarımsakları ekleyin.
- 5Sotelenmekte olan mantarlara tavuk etlerini ilave edin ve renk alana kadar soteleme işlemini sürdürün.
- 6Krema ve rendelenmiş parmesan peynirinin yarısını sos tavasına aktarın. Lezzet vermesi için doğranmış fesleğeni katın. Kısık ateşte 5 dakika kadar kaynatın.
- 7Haşlanan makarnanın suyunu süzün ve durulamadan sos tenceresine alın.
- 8Sosu ile yaklaşık 5 dakika kadar pişen makarnayı, rendelenmiş parmesan peyniri eşliğinde sevdiklerinizle paylaşın.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.


Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?