Tarif

Ev Yapımı Pesto Sos Tarifi

Ev yapımı pesto sos tarifi nasıl yapılır?
20 Dakika
2 Kişilik
Sos ve Krema Tarifleri
Karıştırma
approved
Bu tarif Kısık Ateş tarafından onaylanmıştır.
Ev Yapımı Pesto Sos Tarifi
approved
Paylaş
  • 401B
  • 314
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 demet taze fesleğen
100 g çam fıstığı
4 diş sarımsak
2 tutam tuz
150 g parmesan peyniri
400 ml zeytinyağı

Nasıl Yapılır?

  • Sap kısımlarını ayıklayıp, bol suda yıkadığınız fesleğenleri kurulayın.
  • Çıtırlık kazanması ve aromasının daha yoğun hissedilmesi için çam fıstıklarını yağsız tavada 2-3 dakika kavurun.
  • Parmesan peynirini rendenin ince tarafıyla rendeleyin.
  • Sarımsakları ayıkladıktan sonra tuz ilavesi ile bir havanda dövün.
  • Ezilmiş sarımsakları, kavrulmuş çam fıstıkları ve fesleğen yaprakları ile mutfak robotunda püre haline getirin.
  • Rendelenmiş parmesan peyniri ve zeytinyağını azar azar ekleyip karıştırma işlemini sürdürün.
  • Hazır durumda olan pesto sosu, yemek hazırlamaya vakit olmadığında bile domates, peynir, ekmek dilimi üzerinde sakınmadan kullanmak üzere buzdolabında saklayın.
  • Sevdiklerinizle paylaşın, afiyet olsun!

Püf Noktası

*Biraz daha emek isteyen bir yöntem ancak pesto sosun aromasının daha kuvvetli, kıvamının daha yoğun olmasını istiyorsanız mutfak robotu yerine tüm malzemeleri sırasıyla havanda dövün.
*Buzdolabında kapağı kapalı kavanozda, derin dondurucuda üzeri kapalı buzluklarda porsiyon olarak kullanmak üzere saklayabilirsiniz.
*Zeytinyağını azar azar ekleyin ve kıvam alana kadar karıştırın.
*Çam fıstığının yanı sıra yağsız tavada hafif bir şekilde kavurduğunuz ceviz içi, fındık ve kaju da kullanabilirsiniz.
*Sosun kararmasını önlemek için karıştırma esnasında buz ekleyebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Şefim Benim
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sos ve Krema Tarifleri Tarifleri

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Fındık Pralin Tarifi
40 Dakika
6-8 Kişilik
5B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Mantar Sos Tarifi
15 Dakika
2 Kişilik
54B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Gorgonzola Dip Sos Tarifi
10 Dakika
2 Kişilik
33B Görüntüleme

Yorumlar (7)

Foma Grigoryevic
· 06.10.2020

Çam fıstığı kullanmasam ne olur

Uzman Şefim Benim bu yorumu beğendi
Şefim Benim
· 06.10.2020

Kulanmayabilirsiniz bu sizin isteğinize bağlı yani çam fıstığı kaju fındık içi bunları tercihinize göre ister kulanın ister kullanmayın

Eda Nur
· 11.10.2020

https://www.instagram.com/p/CGMrouPlQ4j/?igshid=2hi64evn1q0r tariflerimi incelerseniz çok sevinirim :)

Uzman Şefim Benim bu yorumu beğendi
Sümeyye Gören
· 25.10.2020

Hesabının ismini versen link e tıklanmıyor da

Eda Nur
· 25.10.2020

_biroyakabirbuya :)

HayalGencdal
· 17.10.2020

İstediğimi buldum ellerinize emeğinize sağlık 🌷

Uzman Şefim Benim bu yorumu beğendi
Şefim Benim
· 13.11.2020

Afiyet olsun efendim