- Tarifler
- Sos ve Krema Tarifleri
- Ev Yapımı Pesto Sos Tarifi
Paylaş
- 494B
- 320
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 demet taze fesleğen
100 g çam fıstığı
4 diş sarımsak
2 tutam tuz
150 g parmesan peyniri
400 ml zeytinyağı
Nasıl Yapılır?
- 1Sap kısımlarını ayıklayıp, bol suda yıkadığınız fesleğenleri kurulayın.
- 2Çıtırlık kazanması ve aromasının daha yoğun hissedilmesi için çam fıstıklarını yağsız tavada 2-3 dakika kavurun.
- 3Parmesan peynirini rendenin ince tarafıyla rendeleyin.
- 4Sarımsakları ayıkladıktan sonra tuz ilavesi ile bir havanda dövün.
- 5Ezilmiş sarımsakları, kavrulmuş çam fıstıkları ve fesleğen yaprakları ile mutfak robotunda püre haline getirin.
- 6Rendelenmiş parmesan peyniri ve zeytinyağını azar azar ekleyip karıştırma işlemini sürdürün.
- 7Hazır durumda olan pesto sosu, yemek hazırlamaya vakit olmadığında bile domates, peynir, ekmek dilimi üzerinde sakınmadan kullanmak üzere buzdolabında saklayın.
- 8Sevdiklerinizle paylaşın, afiyet olsun!
Püf Noktası
*Biraz daha emek isteyen bir yöntem ancak pesto sosun aromasının daha kuvvetli, kıvamının daha yoğun olmasını istiyorsanız mutfak robotu yerine tüm malzemeleri sırasıyla havanda dövün.
*Buzdolabında kapağı kapalı kavanozda, derin dondurucuda üzeri kapalı buzluklarda porsiyon olarak kullanmak üzere saklayabilirsiniz.
*Zeytinyağını azar azar ekleyin ve kıvam alana kadar karıştırın.
*Çam fıstığının yanı sıra yağsız tavada hafif bir şekilde kavurduğunuz ceviz içi, fındık ve kaju da kullanabilirsiniz.
*Sosun kararmasını önlemek için karıştırma esnasında buz ekleyebilirsiniz.