Tarif

Ev Yapımı Taze Erişte Tarifi

Ev yapımı erişte (kesme makarna) tarifi nasıl yapılır? Doğal ev yapımı kesme erişte yapmanın püf noktaları nelerdir? Peki, erişte nasıl kurutulur?
50 Dakika
4-6 Kişilik
Makarna Tarifleri
Kurutma
Ev Yapımı Taze Erişte Tarifi
Paylaş
  • 53B
  • 41
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g un
2 adet yumurta
2 tutam tuz
50 ml su

Nasıl Yapılır?

  • Unu tezgahın üzerine eleyin. Ortasına bir çukur açın ve içine yumurtaları kırın, tuzu ekleyin.
  • Bir çatal yardımıyla unu yumurtalara yavaş yavaş yedirerek karıştırın. Biraz toparladıktan sonra azar azar suyu ilave edin ve elinizle yoğurmaya devam edin.
  • İyice yoğurduğunuz hamuru 4 eşit bezeye bölün ve nemli bir bezin altında yarım saat dinlendirin.
  • Dinlenen bezelerin her birini ara ara unlayarak bir oklava yardımıyla veya makarna makineniz varsa onunla ince bir şekilde açın.
  • Açtığınız hamurları bir bıçak yardımıyla eşit ve ince şeritler halinde uzunlamasına kesin ve 3-4 adedini üst üste koyarak ince ince doğrayın.
  • Bu aşamadan sonra taze erişteniz hazır demektir. Dilerseniz taze olarak hemen pişirebilir, dilerseniz de kurutarak kullanabilirsiniz.

Püf Noktası

Erişte Nasıl Kurutulur?
- Erişteleri çok kalın doğrarsanız pişmesi zor olacaktır ve olabildiğince eşit şekilde kesmeye özen gösterin. Kurutmak için düzgün bir şekilde bir fırın tepsisine dizip fırında 70 ile 80 derecede 40-60 dakika arası kurutup mutfağınızda uzun süre muhafaza edebilirsiniz.
- Erişteyi iyice kuruduktan sonra bez torbalara veya cam kavanozlara koyarak güneş görmeyen nemsiz bir ortamda saklayın.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
4.5
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Makarna Tarifleri Tarifleri

Mac and Cheese Tarifi
50 Dakika
4-6 Kişilik
321B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Spaghetti Carbonara Tarifi
40 Dakika
2 Kişilik
75B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Su Tereli Misket Limonlu Makarna Tarifi
14B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.