add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Ezogelin Çorbası

Sofraların geleneksel tadı
50 Dakika
6-8 Kişilik
Çorbalar
Tencere
Ezogelin Çorbası

Malzeme Listesi

200 g kırmızı mercimek
10 g pirinç
15 g bulgur
50 g kuru soğan
2 diş sarımsak
70 g sıvı yağ
10 g domates salçası
1.900 g tavuk suyu
3 g tuz
5 g kuru nane
5 g pul biber
5 g kuru kekik
½ adet limonun suyu

Nasıl Yapılır?

  • Pirinç ve bulgur iyice yıkandıktan sonra süzülüp 500 gr su ile yumuşayıncaya kadar haşlanır, süzülüp bekletilir.
  • Soğan ve sarımsak ince ince doğranıp derin bir tencerede sıvı yağ ile pembeleşinceye kadar sotelenir, domates salçası eklenir ve kavrulur.
  • Kavrulan salçaya tavuk suyu eklenip kaynamaya bırakılır, kaynamaya başlayınca iyice yıkanan mercimekler, pirinç ve bulgur eklenir.
  • Diğer baharatlar eklenip kısık ateşte kapağı kapalı bir şekilde kaynamaya bırakılır.
Oytun Dağlı
Oytun DağlıYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme Demo Şefi
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Mısır Çorbası
30 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Domates Çorbası
25 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Borsch Çorbası
90 Dakika
2-4 Kişilik