Tarif

Kremalı Yayla Çorbası Tarifi

Kış aylarının vazgeçilmezi olan yayla çorbası tarifi nasıl yapılır? Kremalı yayla çorbası nasıl yapılır?
40 Dakika
2-4 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Kremalı Yayla Çorbası Tarifi
Paylaş
  • 36B
  • 49
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
40 g pirinç + 1 litre su
1 adet yumurta sarısı
240 g Pınar Yoğurt
Pınar
60 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
15 g un
Sosu için:
20 g Pınar Tereyağı
Pınar
10 g kuru nane
5 g pul biber
yeteri kadar karabiber
yeteri kadar tuz

Nasıl Yapılır?

  • Pirinci süzgeçte iyice yıkayın ve çorba tenceresinde 1 litre suda haşlayın.
  • Bu işlem olurken terbiyesini hazırlayın. Terbiyesi için: oda sıcaklığındaki yumurta sarısı, yoğurt, ekşi krema ve unu güzelce çırpın.
  • Pirinçler kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra hazırladığınız terbiyeye çorbanın suyundan 1 bardak kadar alın ve karışımı çırpın. Ilınmış karışımı yavaşça çorba tenceresine dökün. Aynı anda kaynayana kadar karıştırmaya devam edin.
  • Sosu için: bir tavada tereyağını kızdırıp, tüm baharatları ekleyin ve bu karışımı hazır olan çorbanın içine döküp bir taşım kaynatın.
  • En son tuz kontrolünü yapın ve sıcak olarak servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Çorba Tarifleri Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Peskütan Çorbası Tarifi
35 Dakika
6-8 Kişilik
57B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Zencefilli Havuç Çorbası Tarifi
86B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Ekşi Kremalı Mantar Çorbası Tarifi
19B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.