- Tarifler
- Çorba Tarifleri
- Ezogelin Çorbası Tarifi
Tarif
Ezogelin Çorbası Tarifi
Sofraların geleneksel tadı Ezogelin çorbası tarifi: Türk mutfağına özgü geleneksel tadıyla Ezogelin çorbası tarifi nasıl yapılır? İşte detaylar...
50 Dakika
6-8 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 430B
- 172
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
20 g pirinç
25 g bulgur
200 g kırmızı mercimek
2 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
70 ml sıvı yağ
10 g domates salçası
1,5 - 2 litre tavuk suyu
yeteri kadar tuz
5 g kuru nane
5 g pul biber
5 g kuru kekik
1/2 adet limon suyu
Nasıl Yapılır?
- 1Geniş bir tencerede 500 ml su kaynatılır. Yıkayıp suyunu süzdürdüğünüz pirinç, bulgur ve mercimek tencereye aktarılır. Bir tutam tuz eklenir. Yaklaşık 35 dakika, kırmızı mercimekler yumuşayana kadar pişirilir.
- 2Soğan ve sarımsaklar ince ince doğranıp ayrı bir tencerede sıvı yağ ile pembeleşinceye kadar sotelenir, domates salçası eklenir ve kavrulur.
- 3Kavrulan salçaya tavuk suyu eklenip kaynamaya bırakılır, kaynamaya başlayınca haşlanmış ve süzülmüş pirinç, bulgur ve mercimek eklenir.
- 4Kuru baharatlar eklenip kısık ateşte kapağı kapalı bir şekilde kaynamaya bırakılır. Çorba pişip kıvam aldıktan sonra ocaktan alınır, içine yarım adet limon suyu ilave edilir. Son olarak rondodan geçirilir ve servise hazır edilir. Afiyet olsun.
Püf Noktası
*Gerekirse kıvamını ayarlamak için sıcak su ilave edebilirsiniz.
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
4.9
11 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?