- Tarifler
- Ara Sıcak/Ara Öğün ve Atıştırmalık
- Fırında Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi
Tarif
Fırında Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi
Hem çok pratik, hem çok sağlıklı, hem de çok besleyici nefis bir tarifle karşınızdayız. Tam mevsiminde, fırında beşamel soslu enfes karnabahar yapmaya ne dersiniz? Peki, fırında beşamel soslu karnabahar malzemeleri nelerdir? Beşamel soslu karnabahar tarifi nasıl yapılır? Şimdi gelin; tam ölçülü beşamel sos yapılışına ve bu lezzetli beşamel sosun karnabaharla muhteşem uyumuna hep beraber bakalım 😇
40 Dakika
4-6 Kişilik
Ara Sıcak/Ara Öğün ve Atıştırmalık
Tencere, Fırın

Paylaş
- 19B
- 42
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g karnabahar
50 g un
tuz, karabiber, muskat rendesi
Nasıl Yapılır?
- 1Karnabaharı çiçeklerine ayırıp haşlayın ve fazla suyunun süzülmesi için süzgece alın. Süzüldüğünde fırın kabına aktarın ve kenarda bekletin.
- 2Beşamel sos için tereyağını eritin, unu döküp kavurun ve yavaşça sütü eklerken karıştırmaya devam edin.Yeteri kadar tuz, karabiber ve muskatla lezzetlendirin. Beşamel sos kaynayınca ocaktan alın.
- 3Sosu karnabaharların üzerine dökün ve yayın. Rendelenmiş iki çeşit peyniri de en üste yayın ve fırına verin.
- 4Önceden ısıtılmış 180°C fırında üzeri kızarana kadar 5-6 dakika pişirin ve fırından alıp servis edin.
Püf Noktası
*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.


Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
4.5
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Ara Sıcak/Ara Öğün ve Atıştırmalık Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.