Tarif

Avcı Böreği Tarifi

Dış görünüşüyle paçanga böreğini andıran avcı böreği, ana yemeklerin yanında ara sıcak olarak zevkle tüketilebilen bir börek çeşididir. İçinin kıymasıyla ve galeta ununa bulanıp kızartılmasıyla nefis bir hal alan avcı böreği nasıl yapılır? Avcı böreğinin yapılışında dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları vardır. İşte tüm püf noktalarıyla ve tarifiyle lezzetli avcı böreği yapılışı…
50 Dakika
6-8 Kişilik
Ara Sıcak/Ara Öğün ve Atıştırmalık Tarifleri
Kızartma
Avcı Böreği Tarifi
Paylaş
  • 8B
  • 46
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
İç Harcı için:
80 g ince bulgur
50 ml zeytinyağı
40 g Pınar Tereyağı
Pınar
300 g kıyma
1 adet büyük boy rendelenmiş soğan
80 g kırık ceviz
1/4 demet maydanoz
tuz&karabiber
Börek için:
2 adet taze yufka
20 ml sıvı yağ
40 ml su
Kaplamak için:
2 adet yumurta
150 g galeta unu

Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak bir kaseye bulguru koyun, üstünü hafif geçecek kadar kaynar su ekleyip üstünü kapatın. 10 dk kadar şişmesi için bekleyin.
  • İç harcı için zeytinyağı ve tereyağını bir tavaya alıp kızdırın. Kıymayı ekleyin ve 3-5 dk kavurun.
  • Rendelenmiş soğanı ekleyin, soğanları diriliğini kaybedene kadar kavurun. Şişmiş ince bulguru ilave edip karıştırın. Doğranmış ceviz ve maydanozu da ekleyip karıştırın. Son olarak tuz ve karabiberle harcı lezzetlendirin ve ocaktan alın.
  • Taze yufkaları üst üste koyun ve 8 eşit üçgene bölün. Bir kasede su ve zeytinyağını karıştırın. Yufkaların her birini fırça ile yağlayın. Her yufkanın geniş kısmına 2 yemek kaşığı dolusu iç harçtan koyun. Önce kenarlardan katlayarak rulo haline getirerek sarın.
  • Böreklerin dışını kaplamak için geniş bir tabakta yumurtaları çırpın. Ayrı bir tabağa da galeta unu dökün.
  • Hazırladığınız avcı böreklerini öncelikle çırpılmış yumurtaya ardından galeta ununa bulayın.
  • Kızgın yağda kızartıp havlu kağıt serili tabağa alın. Fazla yağını çektikten sonra üzerine maydanoz serperek sıcak olarak servis edin.

Püf Noktası

*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
*Bu ölçülerle 16 adet çıkmaktadır.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
5.0
9 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Ara Sıcak/Ara Öğün ve Atıştırmalık Tarifleri Tarifleri

Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Zeytinli Grissini Tarifi
60 Dakika
8-10 Kişilik
7B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Pancar Cipsi Tarifi
40 Dakika
4-6 Kişilik
14B Görüntüleme
Gamze Şanlı Ak
Gamze Şanlı Ak
Doktor Diyetisyen (PhD) - Nişantaşı Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı
Kakaolu Sağlıklı Puding Tarifi
12B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.