Kısık Ateş
Tarif

Fıstıklı Katmer Tarifi

Antep fıstıklı ve ekşi kremalı katmer tarifi nasıl yapılır?
40 Dakika
2 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Tava
Fıstıklı Katmer Tarifi
Paylaş
  • 13B
  • 12
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet baklavalık yufka
50 g çekilmiş Antep fıstığı
20 g toz şeker
15 g Pınar Tereyağı
Pınar
20 g Pınar Ekşi Krema
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Yufkayı alın, tam ortasına 25*25 cm'lik alanı kaplayacak şekilde tereyağı sürüp üzerine Antep fıstığı serpin.
  • Şekeri eşit miktarda serpiştirip üzerine parça parça ekşi krema koyun. Önce dikdörtgen en son kare olacak biçimde katlayın.
  • Tereyağı sürdüğünüz geniş bir teflon tavada kısık ateşte sürekli kontrol ederek nar gibi kızartın.
  • Servis tabağına alıp dilediğiniz gibi dilimleyerek üzerine fıstık ve ekşi krema koyarak sıcak olarak servis yapın.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Tarçınlı Elma Tatlısı Tarifi
11B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Beyaz Çikolatalı ve Ekşi Kremalı Parfe Tarifi
10B Görüntüleme
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Paris-Brest Tarifi
90 Dakika
4-6 Kişilik
24B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.