Tarif

Tarçınlı Elma Tatlısı Tarifi

Tarçın aromalı fırında elma tatlısı tarifi ile karşınızdayız. Kremalı iç dolgu kullanarak hazırlanan bu tatlı, hem pratik hem de lezzetli bir tatlı deneyimi sunar. Fırında elma tatlısı yaparken dikkate almanız gereken püf noktaları nelerdir? İşte fırında elma tatlısı tarifi yapmanın tüm detayları…
60 Dakika
6-8 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Fırın
Paylaş
  • 10B
  • 30
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet kırmızı elma
2 adet çubuk tarçın
15 g toz şeker
İç Dolgusu için:
100 ml Pınar Krema
Pınar
75 g toz şeker
200 g Pınar Labne
Pınar
400 g Pınar Beyaz
Pınar
Servis için:
kırık ceviz
kaymaklı dondurma
karamel sos

Nasıl Yapılır?

  • Elmaları güzelce yıkayıp, içini oyun. Alt kısmını keserek düzleştirin.
  • Bir fırın kabına elmaları dizin. İçlerine yarımşar adet çubuk tarçın koyun. Üzerlerine gelişi güzel toz şeker serpin ve fırın kabının üstünü kapatın.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında 30 dakika pişirin. Fırından aldıktan sonra soğumaya bırakın.
  • İç dolgusu için, bir karıştırma kabında krema, toz şeker, labne ve Pınar Beyaz’ı homojen kıvam alana kadar karıştırın. Sıkma torbasına alıp 1 saat buzdolabında dinlendirin.
  • Soğuyan elmaları servis tabağına alın. İçlerinden tarçın çubuklarını çıkarın. Hazırladığınız iç harcı içine doldurun.
  • Üzerlerine kırık ceviz serpin ve birer top kaymaklı dondurma koyun. Dilerseniz karamel sos gezdirerek servis edin.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
4.3
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Pişmeyen Labneli Puding Tarifi
11B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Yaz Meyveli Kupta Tatlı Tarifi
11B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Profiterol Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
78B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.