Kısık Ateş
Tarif

Fıstıklı Kaymaklı Baklava Tarifi

Bayrama özel damakta eriyen bol fıstıklı ve kaymaklı baklava tarifi nasıl yapılır?
75 Dakika
10-12 Kişilik
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Fırın
Fıstıklı Kaymaklı Baklava Tarifi
Paylaş
  • 53B
  • 133
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
40 adet baklavalık yufka
300 g Pınar Tereyağı
Pınar
Ara Katmanı için:
300 ml Pınar Süt
Pınar
50 g irmik
300 g iri parçalanmış Antep fıstığı
Şerbeti için:
600 g toz şeker
750 ml su
2-3 damla limon suyu

Nasıl Yapılır?

  • Ara katmanı için: süt ve irmiği bir tencereye alıp kaynayana kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra 5-6 dakika daha orta ateşte karıştırmaya devam edin ve ocaktan alın. Pişen irmik kaymağının sulu kalması sizleri tedirgin etmesin, soğuyunca katılaşacaktır.
  • 300 g tereyağını kısık ateşte yakmadan eritin. Üzerinde oluşan süt köpüğünü temizleyerek sade yağ elde edin. 65-70 cm çapındaki (yuvarlak veya dikdörtgen) alüminyum tepsinin tabanını güzelce yağlayın.
  • 20 yaprak baklavalık yufkanın her birini teker teker yağlayarak tepsinin alt katını oluşturmaya başlayın.
  • 20. kattan sonra soğuyan irmik kaymağını yayın ve Antep fıstığını eşit olarak serpin.
  • Kalan 20 adet baklavalık yufkanın her katını da yağlayarak üstüne serin. En üst ve son katı da yağladıktan sonra istediğiniz şekilde dilimleyin. (kare, baklava desen, havuç dilim vs.)
  • Önceden ısıtılmış 190°C fırında alt üst kızarana dek ortalama 25-30 dakika pişirin.
  • Bu esnada şerbeti için olan tüm malzemeleri bir tencerede orta ateşte kıvam alana kadar kaynatın ve ocaktan alın.
  • Fırından çıkan kızarmış baklavanın üzerine şerbeti ılık vaziyetteyken ve baklava sıcakken gezdirerek dökün.
  • Oda sıcaklığında şerbeti tamamen çekmesini ve soğumasını bekleyin. Daha sonra dilediğiniz gibi servis yapın. Afiyet olsun!

Püf Noktası

*300 gr tereyağını kısık ateşte yakmadan eritin ve süt köpüğünden ayırarak sade yağ elde edin. Sade Yağ Nasıl Yapılır? videomuza YouTube kanalımızdan ulaşabilirsiniz...
*Her katmanı yeteri kadar sade yağ ile yağladığınızdan emin olun yoksa tatlınız şerbeti dökünce hamur olabilir!
*65-70 cm çapında yuvarlak veya klasik alüminyum dikdörtgen fırın kabı kullanabilirsiniz!

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Melih Yıldırım
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Limonlu Revani Tarifi
60 Dakika
8-10 Kişilik
10B Görüntüleme
Künefe Tarifi
35 Dakika
4-6 Kişilik
722B Görüntüleme
Cevizli Ev Baklavası Tarifi
50 Dakika
4-6 Kişilik
17B Görüntüleme

Yorumlar (8)

Fikret Tekerekoğlu
· 21.05.2020

Şefim bu güzel tarif için tşkler. Fakat şerbeti kaynar şekilde sıcak baklavaya döktüğümüz zaman alt katmanlar hamur olmaz mı..?

Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi
Melih Yıldırım
· 21.05.2020

Hamur tatlısı olsa keza evet diyebilirdim fakat baklava yufkalarınım arasındayağ var ve baklava sıcak şerbet sıcak olduğu tepkimeyle hamurlaşmadan ziyade çıtır olacak. Hamur tatlısı olsa örneğin tulumba, revani vb sana katılırdım ama baklava, yufkanın daiçeriği nedeniyle böyle yapılan bi tatlı. Şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun.

Hasan Duru
· 23.05.2020

Sıcak sıcak döktük, her tarafı hamur oldu. Üstteki arkadaşa katılıyorum. Boşuna malzeme harcamayın. Olmadı şefim

Melih Yıldırım
· 23.05.2020

Yufka aralarını yeteri kadar yağladınız? Sıcak baklavaya sıcak şerbet döktünüz ve hamur elde ettiniz. Tarifle alakalı değilde sanki uygululayış biçimiyle alakalı gibiymiş geldi bana.

Ahmet Faruk Yılmaz
· 22.05.2020

Şeydim muhteşem bir baklava çok teşekkürler

Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi
Melih Yıldırım
· 23.05.2020

Afiyet olsun! 😊