Tarif

Gebole Tatlısı Tarifi

Türkiye'nin Güneydoğu Anadolu bölgesinde bulunan, Siirt mutfağının meşhur ve bir o kadar da lezzetli olan Gebole tatlısının tarifi ile karşınızdayız. Malzemeleri her evde bulunan süt, un ve şeker olan, üstüne dökülen pekmezle enerji dolu bir tatlıdır. Peki, orijinal gebole tatlısı tarifi nasıl yapılır? Tam ölçülü gebole tatlısı yaparken nelere dikkat edilir? İşte detaylar...
50 Dakika
4-6 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere
Gebole Tatlısı Tarifi
Paylaş
  • 7B
  • 23
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
125 g Pınar Tereyağı
Pınar
150 g un
1200 ml Pınar Süt
Pınar
160 g toz şeker
üzeri için 200 g pekmez
üzeri için 50 g ceviz

Nasıl Yapılır?

  • Bir tencerede tereyağını eritin. Unu ekleyin ve kavurmaya başlayın. Önce kıvamı koyulaşacak, sonra sıvılaşacaktır. Kavurma işlemine, rengi karamel rengine dönene kadar devam edin.
  • Kavrulan unun üzerine sütü yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak ilave edin. Muhallebi kıvamına geldiğinde içine toz şekeri ekleyin ve karıştırmaya devam edin. 2-3 dakika daha karıştırıp, kıvam alan muhallebiyi ocaktan alın.
  • Muhallebiyi eşit büyüklükteki servis kaplarının içine paylaştırın ve oda sıcaklığına gelene kadar tezgahta dinlendirin.
  • Dinlendikten sonra pekmezi de üzerlerine paylaştırın ve doğranmış ceviz serpin.
  • Buzdolabında 2-3 saat soğuttuktan sonra Gebole tatlınızı servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
*Gebole tatlısını yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli püf noktası; içerisinde topak oluşmaması için sütü bardak bardak ve karışıma tamamen yedirerek ilave etmenizdir.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
5.0
6 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Cennet Hurmalı Muhallebi
50 Dakika
2-4 Kişilik
38B Görüntüleme
Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
5B Görüntüleme
Kremalı Fırın Sütlaç
50 Dakika
4-6 Kişilik
40B Görüntüleme

Yorumlar (2)

GülnarElbaş
· 11.03.2024

Pekmez koyuluyor şeker koymasak olurmu

Uzman Vildan Tünay bu yorumu beğendi
Vildan Tünay
· 12.03.2024

Pekmaz sadece üzerine dökülüyor Gülnar Hanım, muhallebinin kıvamı ve tadı için şeker gerekli :)