Tarif

Kaymaklı Güllaç Tarifi

Ramazan ayının vazgeçilmezi: Kaymaklı Güllaç tarifi, nasıl yapılır? Güllaç nasıl süslenir? Ramazan ayının en ünlü tatlısı: Bol cevizli kaymaklı güllaç yapmanın tüm detaylarına gelin birlikte göz atalım! 🤗
35 Dakika
4-6 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Pişirilmez
Paylaş
  • 18B
  • 58
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
750 ml Pınar Süt
Pınar
250 g toz şeker
100 g güllaç yaprağı
200 g ceviz, iri kıyılmış
200 g kaymak
Üzerini Süslemek için:
ayıklanmış nar
kıyılmış Antep fıstığı

Nasıl Yapılır?

  • Süt ve toz şekeri bir tencereye alarak kaynatın.
  • Ilındıktan sonra güllaç yapraklarını sunum yapacağınız kaba alarak her birinin parlak yüzeyleri üstte kalacak şekilde süt ile ıslatın.
  • Aralara iri kıyılmış ceviz atın.
  • Orta kısmına kaşık yardımıyla parça parça kaymak ekleyin.
  • Üzerine tekrar güllaç yaprakları dizerek süt ile ıslatın.
  • Buzdolabında en az 2-3 saat bekletin. Sunum yapmadan önce üzerini Antep fıstığı ve nar taneleri ile süsleyin.

Püf Noktası

*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Chia Puding Tarifi
15 Dakika
1 Kişilik
13B Görüntüleme
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Gebole Tatlısı Tarifi
50 Dakika
4-6 Kişilik
8B Görüntüleme
Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Frambuazlı Trileçe Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
20B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.